Siapa Nurzalila Razali ?

Assalamualaikum.
Hai, salam perkenalan untuk semua yang baru singgah di blog I ni. Sebelum baca blog I ni jom kita berkenalan dulu. Haaa tudia.. Hangpa boleh panggil I Melo, Ila boleh, Zila pun boleh. Setiap nama samaran I tu bawak watak yang berbeza tau. Nanti I cerita.

Melo ni watak dia lebih agresif, orang utara panggil 'kelolo'.
Ila pulak menampakkan I ni dari sisi ayu-ayu gitu. haha sambil taip ni sambil senyum simpul ha.
Zila ni family yang panggil, bila ayah ka mak yang panggil manja lah jadiknya.

Actually nama I Nurzalila Binti Razali. Tahun 2020 ni I update balik lah this blog bagi fresh sikit kan. I start berblog ni baru lagi, March 2015.


ni la Nurzalila a.k.a Melo a.k.a Ila a.k.a Zila


I muda lagi, baru berusia 33 tahun. Dah berkahwin dan dikurniakan 3 orang cahaya mata. Semua boys. Anak yang sulong, Adam Muhammad, kedua Aali Muhammad dan ketiga Amid Muhammad. Eh mana ada dann lagi. Perjuangan masih belum selesai (hahahaha)


Dulu study I dalam Engineering Of Electrical & Electronic and Electronic Computers. Kerja pun dalam bidang yang sama masa lepas grad tu. Setiap 2~3 tahun I mesti upgrade my self untuk increase basic salary I. I jump, jump, jump.. Sampai lah I kembali ke syarikat yang I nak kerja sangat-sangat. Dah kerja happy, best, seronok. Anak pulak takmau duduk dengan tok dia. Terpaksa lah I resigned !


I kawen April 2014. Masa tu tak la muda sangat, I 27 tahun, laki I 29 tahun. Combination kami memang terbaik. I ada mix Jawa dia ada mix Arab. So, bila kami bergabung memang 'mujarab'. hahahah I jumpa laki I ni kat tempat kerja sementara I nak dapat tempat belajaq. Satu sms mengeratkan silaturrahim antara kami sampai ke jinjang pelamin sehingga lah sekarang ni. Lepas kawen I memang jarang dah dengan kawan-kawan. Masa I sepenuhnya dengan laki dan anak-anak I.
        
ni masa anak sorang lagi. Adam Muhammad no 1.
         
Nahhhhhh la ni hangpa tengok, anak dah tiga. Semuanya hero. Sulung Adam Muhammad, kedua Aali Muhammad dan terkini Amid Muhammad. Depa tiga orang ni ada satu persamaan tau. Ada dua pusar dikepala setiap seorang. Depa punya kecerdikan, kreativiti dan kecerdasan I saja yang tau. Hehehe Alhamdulillah asalkan sihat semuanya.

family kecil kami hari ini. doakan kami sihat, bahagia sampai syurga Allah.s.w.t.

Last, but not least. Selamat membaca ok. Semoga apa yang I nak sampaikan jadi manfaat kepada hangpa semua.

Babai.. Assalamualaikum !


Nurzalila Razali . 2017 Copyright. All rights reserved. Designed by Blogger Template | Free Blogger Templates