Skip to main content

Posts

Showing posts from February, 2018

Reward Paling Berharga Untuk Diri Sendiri

Masa tak boleh diulang-ulang. Hargailah masa yang kita lalui setiap saat.

Selalu untuk reward pada diri sendiri kita akan beli something yang kita suka dan akan sayang. Kan ?
Tapi milo, reward diri milo dengan 'masa'. Kenapa dan macamana ?
Sebabnya anak-anak membesar terlalu cepat. Mak ayah pun nak hidup tak lama mana ja lagi. Suami kerja. Masa cuti ke kelas atau training company. Nampak macam sempit kan masa tu. Laju ja bergerak.
So, milo luangkan masa yang paling berkuality dengan layan kerenah setiap sorang daripada depa. Tak kira lah masak, bawak jalan-jalan atau apa saja yang boleh buatkan hati milo lapang.
Buat apa saja yang boleh ukir senyuman dihati milo.
Jangan ingat nak reward kena beli barang yabg mahal-mahal. Masa ni lagi mahal dari segala-galanya. Cuba lah beli masa lalu kalau mampu.

#tsunamishaklee2018 #tsunamishaklee #donG16ab

Bisnes Dengan DIA

Buat bisnes siang malam, tak tentu masa. HP sentiasa ditangan dok reply WA customer, buat post, kelas dan macam-macam. Masih result yang sama. . Sampaikan satu hari ni milo terfikir...  . Apa aku buat selama ni?  Apasal tak capai target-target aku semua? . Banyak soalan lalu-lalang difikiran. Mengalahkan trafic jem Jambatan Pulau Pinang ja. Kebetulan masa tu upline ada buat fast refreshing, lebih kurang sama ja soalan dan cara penyelesaian yang kami bincangkan masa tu. . Terus milo print semua yang upline ajar. Tempek kat semua tempat yang milo selalu ada. Topup segala amalan rohani yang lopong-lopong. . Baru lah rasa boleh bernafas dengan tenang dan kerja teratur sikit. Kita buat apa pun jangan kita lupa mintak kat DIA. DIA yang pemberi segalanya.  . Ni mujur dia ketuk bagi ingat jugak. Kalau langsung tak ketuk? Takut-takut tak ada keberkatan.  . Mulai hari tu milo selalu tanam dan mula konsisten amalan-amalan rohani yang diajar. Alhamdulillah👍🏼 kesannya lebih menakjubkan. . Tak pernah terfikir ad…

NAK HOLIDAY

Dah habis cuti sekolah kan. Maka tamat jugak sesi percutian kan. Tapi ni nak mai cuti CNY pulak. Boleh lagi plan untuk bercuti. Holiday yeay !
. Actually pi holiday bukan untuk bersukaria ja tau. Dalam masa bercuti tu kita boleh nilai diri kita.  . Tambah-tambah milo ni, dengan nak handle anak dengan nak handle bisnes. . Macamana nak urus masa, makan pakai anak-anak dan suami, bisnes lagi dan paling best nak urus order dan consult customer. . Pengalaman lepas bila kami 4 beranak travel. Memang banyak benda milo belajar. Tapi 1 pengajaran yang milo sangat pegang sampai hari ini.  . SABAR ! . Sabar dengan semua benda. Mak-mak ni kan cepat emosi. Memang kena banyakkan sabar kalau nak semuanya berjalan lancar.  .  Nak berbisnes, nak happy-happy dengan family perlukan kesabaran yang sangat tinggi ! . "Sabar itu indah.." pernah dengar dan baca kan?.. . #tsunamishaklee #tsunamishaklee2018 #donG16ab

Sebut Shaklee Terbayang Nurzalila Milo

Bukan mudah nak senang, bukan payah nak susah. Ingat tu ! Kita yang build reputasi kita ya you all. Sampaikan bila orang sebut shaklee terbayang Nurzalila Milo. Ambil masa yang agak lama nak build the branding of myself.

Nak buat bisnes apa pun jiwa kena kental 💪🏼. Kalau selembut sutera. Alahai pikir lah berkali-kali. 
Usaha milo pelan-pelan dah nampak hasilnya. Sebut SHAKLEE orang tau dah nak cari sapa. Nak tuju sapa..
Baru semalam ja ni sis cari. Milo sedia membantu supaya kita semua nikmati kehidupan sihat ⤵️


#tsunamishaklee  #tsunami2018 #donG16ab

Duit VS Anak

Di tahun 2018 ni makin mencabar dengan dua topik hangat buat mak-mak diluar sana kan.

Ramai mak-mak sekarang lebih pentingkan anak-anak membesar didepan mata. 
Tapi bukan mudah jugak nak lepaskan kerjaya yang setiap bulan memberi imbuhan untuk kehidupan mewah mahupun sederhana tu kan.
Bagi milo anak is no.1. I dare to change mylife. Milo letakkan segala pada Allah s.w.t. Dia lebih mengetahui apa yang terbaik buatku.
Sambil-sambil berbisnes dengan shaklee dari rumah usaha lah nak dapatkan balik gaji semasa bekerja dulu. Kalau duduk-duduk goyang kaki, shopping perabih duit suami memang not a healthy life. I'm not that type.
Cabar diri you berani tak ? Nak tau apa milo buat sebelum tender resign ?
Banyak kelas milo join untuk kukuhkan empire #gmob. Mudah-mudahan tahun 2018 ni dapat bantu lebih ramai lagi orang yang nak sihat, nak cantik dan nak kaya jugak.
Bila kaya nanti dapat bantu orang lain pulak untuk sihat. Tak nak ka buat pahala macamtu?
Dengan shaklee ni #duit boleh buat, anak pun bol…