Skip to main content

Posts

Showing posts from 2018

CARA ATASI TONA KULIT TAK SEKATA DENGAN CEPAT DAN SELAMAT

Mudah sebenarnya nak atasi tona kulit tak sekata kalau tahu caranya. Ada kulit yang tompok hitam  dan ada kulit yang cerah. Memang sangat tak best bila tengok cermin. Saya ada cara yang dijamin berkesan untuk atasi tona kulit tak sekata dengan cepat dan selamat.


Atasi Tona Kulit Tak Sekata

Saya akan kongsi beberapa tips  untuk atasi tona kulit tak sekata secara yang “Home Made Premium”.

Bijirin Oat
Untuk membantu hilangkan kesan-kesan kemerahan dan inflamasi disebabkan oleh sinaran cahaya matahari, kulit kering atau alergi bijirin oat sangat berkesan. Cara penggunaanya ialah dengan campurkan dengan sedikit air bersama bijirin oat yang dihaluskan. Campuran ini digunakan sebagai skrub muka. Skrub selama 3 minit untuk mendapatkan kulit yang lembut dan mulus. Lakukan sekerap 3 kali seminggu dan nikmati lah hasilnya.

Air Perahan Lemon
Untuk menghilangkan minyak yang berlebihan dan mempercepatkan rejunivasi kulit dan mengembalikan warna kulit kembali sekata, air perahan lemon sangat berkesan.

PUNCA JERAGAT DAN CARA HILANGKAN DENGAN CEPAT

Nak elak jeragat baru dari tumbuh, anda mesti hilangkan jeragat lama dulu. Keadaan akan jadi lebih mudah semasa buat pemilihan produk yang betul dan berkesan untuk anda guna, apabila anda dah tahu punca- punca jeragat. Punca Jeragat Dan Cara Hilangkan Dengan Cepat !


Klik untuk dapatkan cara berkesan hilangkan jeragat
Terlalu banyak perkara yang boleh menyebabkan jeragat. Hanya 6 sebab yang utama saya akan terangkan.


Punca Jeragat 1 > Matahari


Sinar matahari mengandungi sinar UVA & UVB yang menjadi penyebab kerosakan sel kulit. UVA merosakkan sel bawah kulit dan UVB pula merosakkan sel luar kulit.
Jadi ! Untuk hilangkan jeragat, ini adalah punca utama jeragat yang mesti diatasi.

Kesan sinar UV ini bukan saja menyebabkan pigmentasi / jeragat malah boleh membawa kepada masalah kanser kulit.

Punca Jeragat 2 > Kehamilan

Ketidakstabilan hormon semasa hamil juga punca jeragat.
Wanita hamil biasanya akan mengalami banyak masalah kulit. Ini disebabkan oleh keadaan hormon yang tidak men…

PENGEDAR SHAKLEE PULAU PINANG

Kini anda dan vitamin Shaklee sangat dekat, saya Nurzalila Razali adalah pengedar sah shaklee sekitar Pulau Pinang. Saya menyediakan perkhidmatan penghantaran dan cash on delivery (COD) di sekitar Batu Maung, Bayan Lepas, Sungai Ara, Bayan Baru, Gelugor, USM, Bukit Jambul ,Bukit Gambir, George Town, Jelutong, Sungai Pinang, KOMTAR, Dato’ Keramat, Air Itam dan Seluruh Pulau Pinang.

CARA HILANGKAN JERAWAT TERUK SELEPAS BERSALIN

Masalah kulit selepas bersalin adalah perkara biasa bagi seorang wanita. Yang membezakan hanya masalah yang dihidapi, samada jerawat teruk, tompok-tompok hitam pada kulit dan lain-lain lagi. Bagi yang sedang Cari Penawar Jerawat Teruk Selepas Bersalin saya ada kaedah cepat untuk hilangkan permasalahan ini.


Jom kita tengok pengalaman yang dialami oleh ibu ini.

"Salam buat semua,

Nama saya Lisa Laing. Saya seorang ibu dan surirumah. Pengalaman saya bersama Shaklee sangat mengembirakan saya dan keyakinan diri saya kembali bila berhadapan dengan orang.Tiada lagi perasaan rendah diri dan benci pada diri sendiri setiap kali melihat.

Perkongsian saya adalah berkaitan dengan kulit wajah saya yang bermasalah teruk selepas saya melahirkan anak pertama pada November Tahun 2010. Wajah yang bebas jerawat dan bersih licin tiba-tiba dipenuhi dengan jerawat yang sangat teruk. Lebih parah ia sakit bagaikan kulit terbakar bila dicuci.

Pelbagai produk dari harga murah hingga ratusan ringgit telah digun…

KENALI JENIS KULIT DAN SKIN CARE SEMULAJADI

Penjagaan kulit muka memerlukan perhatian yang khusus kerana kulit muka merupakan organ yang paling sensitive terhadap sentuhan dan ransangan. Setiap orang mempunyai jenis kulit wajah yang berbeza, yang dipengaruhi oleh kadar air dan produksi minyak dalam kulit, kecepatan gentian sel-sel lapisan utama dan factor persekitaran. Jenis kulit kita boleh dibezakan kepada 5 jenis, jom kenali jenis kulit wajah kita iaitu :



Kulit Normal
Kulit normal merupakan idaman setiap wanita kerana wajah akan kelihatan cerah, sihat dan jarang mengalami masalah. Kelembapan pada kulit normal mencukupi dan keadaan kulit tak kering. Tapi dalam keadaan tertentu, kulit normal cenderung berminyak atau kering



Kulit Kering
Kulit kering pula jarang menghasilkan minyak sehingga kulit terasa kering, selalu rasa bersisik terutamanya pada musim kemarau, kulit cepat jadi merah apabila terkena sinaran matahari dan pori-pori menjadi kecil atau hamper tak kelihatan. Kulit kering lebih cepat berkedut dan menjadi kerepot.



Kulit…

Reward Paling Berharga Untuk Diri Sendiri

Masa tak boleh diulang-ulang. Hargailah masa yang kita lalui setiap saat.

Selalu untuk reward pada diri sendiri kita akan beli something yang kita suka dan akan sayang. Kan ?
Tapi milo, reward diri milo dengan 'masa'. Kenapa dan macamana ?
Sebabnya anak-anak membesar terlalu cepat. Mak ayah pun nak hidup tak lama mana ja lagi. Suami kerja. Masa cuti ke kelas atau training company. Nampak macam sempit kan masa tu. Laju ja bergerak.
So, milo luangkan masa yang paling berkuality dengan layan kerenah setiap sorang daripada depa. Tak kira lah masak, bawak jalan-jalan atau apa saja yang boleh buatkan hati milo lapang.
Buat apa saja yang boleh ukir senyuman dihati milo.
Jangan ingat nak reward kena beli barang yabg mahal-mahal. Masa ni lagi mahal dari segala-galanya. Cuba lah beli masa lalu kalau mampu.

#tsunamishaklee2018 #tsunamishaklee #donG16ab

Bisnes Dengan DIA

Buat bisnes siang malam, tak tentu masa. HP sentiasa ditangan dok reply WA customer, buat post, kelas dan macam-macam. Masih result yang sama. . Sampaikan satu hari ni milo terfikir...  . Apa aku buat selama ni?  Apasal tak capai target-target aku semua? . Banyak soalan lalu-lalang difikiran. Mengalahkan trafic jem Jambatan Pulau Pinang ja. Kebetulan masa tu upline ada buat fast refreshing, lebih kurang sama ja soalan dan cara penyelesaian yang kami bincangkan masa tu. . Terus milo print semua yang upline ajar. Tempek kat semua tempat yang milo selalu ada. Topup segala amalan rohani yang lopong-lopong. . Baru lah rasa boleh bernafas dengan tenang dan kerja teratur sikit. Kita buat apa pun jangan kita lupa mintak kat DIA. DIA yang pemberi segalanya.  . Ni mujur dia ketuk bagi ingat jugak. Kalau langsung tak ketuk? Takut-takut tak ada keberkatan.  . Mulai hari tu milo selalu tanam dan mula konsisten amalan-amalan rohani yang diajar. Alhamdulillah👍🏼 kesannya lebih menakjubkan. . Tak pernah terfikir ad…

NAK HOLIDAY

Dah habis cuti sekolah kan. Maka tamat jugak sesi percutian kan. Tapi ni nak mai cuti CNY pulak. Boleh lagi plan untuk bercuti. Holiday yeay !
. Actually pi holiday bukan untuk bersukaria ja tau. Dalam masa bercuti tu kita boleh nilai diri kita.  . Tambah-tambah milo ni, dengan nak handle anak dengan nak handle bisnes. . Macamana nak urus masa, makan pakai anak-anak dan suami, bisnes lagi dan paling best nak urus order dan consult customer. . Pengalaman lepas bila kami 4 beranak travel. Memang banyak benda milo belajar. Tapi 1 pengajaran yang milo sangat pegang sampai hari ini.  . SABAR ! . Sabar dengan semua benda. Mak-mak ni kan cepat emosi. Memang kena banyakkan sabar kalau nak semuanya berjalan lancar.  .  Nak berbisnes, nak happy-happy dengan family perlukan kesabaran yang sangat tinggi ! . "Sabar itu indah.." pernah dengar dan baca kan?.. . #tsunamishaklee #tsunamishaklee2018 #donG16ab

Sebut Shaklee Terbayang Nurzalila Milo

Bukan mudah nak senang, bukan payah nak susah. Ingat tu ! Kita yang build reputasi kita ya you all. Sampaikan bila orang sebut shaklee terbayang Nurzalila Milo. Ambil masa yang agak lama nak build the branding of myself.

Nak buat bisnes apa pun jiwa kena kental 💪🏼. Kalau selembut sutera. Alahai pikir lah berkali-kali. 
Usaha milo pelan-pelan dah nampak hasilnya. Sebut SHAKLEE orang tau dah nak cari sapa. Nak tuju sapa..
Baru semalam ja ni sis cari. Milo sedia membantu supaya kita semua nikmati kehidupan sihat ⤵️


#tsunamishaklee  #tsunami2018 #donG16ab

Duit VS Anak

Di tahun 2018 ni makin mencabar dengan dua topik hangat buat mak-mak diluar sana kan.

Ramai mak-mak sekarang lebih pentingkan anak-anak membesar didepan mata. 
Tapi bukan mudah jugak nak lepaskan kerjaya yang setiap bulan memberi imbuhan untuk kehidupan mewah mahupun sederhana tu kan.
Bagi milo anak is no.1. I dare to change mylife. Milo letakkan segala pada Allah s.w.t. Dia lebih mengetahui apa yang terbaik buatku.
Sambil-sambil berbisnes dengan shaklee dari rumah usaha lah nak dapatkan balik gaji semasa bekerja dulu. Kalau duduk-duduk goyang kaki, shopping perabih duit suami memang not a healthy life. I'm not that type.
Cabar diri you berani tak ? Nak tau apa milo buat sebelum tender resign ?
Banyak kelas milo join untuk kukuhkan empire #gmob. Mudah-mudahan tahun 2018 ni dapat bantu lebih ramai lagi orang yang nak sihat, nak cantik dan nak kaya jugak.
Bila kaya nanti dapat bantu orang lain pulak untuk sihat. Tak nak ka buat pahala macamtu?
Dengan shaklee ni #duit boleh buat, anak pun bol…

CARA MULAKAN BISNES ONLINE DENGAN MUDAH DAN TANPA MODAL

Dalam keadaan ekonomi negara kita yang semakin mencabar ini, ramai yang dah mula nak buat bisnes secara part time sebagai sumber pendapatan tambahan dan pastinya ramai yang memilih untuk bermula secara online oleh kerana kos ataupun modal yang diperlukan sangat lah rendah. Artikel kali ini milo akan kongsikan cara mulakan bisnes online dengan mudah tanpa modal yang besar. Yang paling penting, bisnes online ni boleh dibuat secara sambilan tanpa menjejaskan waktu kerja hakiki.