Skip to main content

ATASI MASALAH KEKERINGAN FARAJ DAN SAKIT KETIKA HUBUNGAN INTIM

Tengok pada tajuk mesti malu-malu kan. Tapi realitinya, memang berlaku pada ramai wanita. Entry kali ni Milo nak share dengan semua wanita macamana cara atasi masalah kekeringan faraj ketika hubungan intim bersama suami. Tak boleh diambil remeh temeh dalam hal ini, dah menjadi salah satu punca penceraian. Sedangkan ianya ada jalan penyelesaian.




Apakah Tanda-tanda Kekeringan Vagina?

  1. Kegatalan pada bahagian kemaluan.
  2. Tidak selesa semasa mencuci kemaluan.
  3. Perit dan berlaku pendarahan semasa hubungan intim.
  4. Jangkitan saluran kencing.
  5. Terasa pedih seperti terbakar.
  6. Kerap membuang air kecil.



Tengok pada gambar ni kita boleh tahu di mana pelincir itu dihasilkan

Punca Berlakunya Kekeringan Faraj

  1. Kekurangan rangsangan semasa seks.
  2. Masalah ketidakstabilan  hormon.
  3. Kurang terangsang atau tak ada mood.
  4. Pencuci bahagian intim wanita.
  5. Jangkitan pada vagina.
  6. Penggunaan cecair pelincir.
  7. Letih dan stress.

Ini termasuk juga wanita yg baru lepas bersalin dan faktor umur.

Kebiasaannya apabila dah mengalami masalah ini, wanita malu untuk bercerita apatah lagi nak jumpa doktor.

Jadi jom Milo nak kongsi degan you all yang mengalami masalah ni. Shaklee ada penawarnya !

Happy kan ?

Cara Atasi Vagina Kering

Antara langkah-labgkah yang boleh diambil  ialah:

  1. Pastikan minum air masak yang banyak. Badan kita terdiri daripada 60%  kandungan air . Bagus untuk kekalkan kesihatan.
  2. Pemakanan yang seimbang agar penghasilan hormon estrogen tidak terganggu. Ibu fully breastfeed boleh ada effect sebab hormon progesteron tinggi tapi estrogen rendah. Dua hormon tu berkait rapat. 
  3. Pengambilan multivitamin dan supplemen. Ini untuk memastikan badan mendapat nutrisi yang mencukupi.
  4. Tidak mengguna sabun, pembersih vagina dan detergen yang dapat mengiritasikan bahagian selaput lendir (mukosa) vagina. Pastikan bahan yang non-kimia.
  5. Menggunakan pelincir vagina. Pelincir yang tiada toksik di sapu di kawasan mukosa vagina yang sensitif dan boleh dipakai dalam jangka waktu lama.
  6. Ketidakseimbngan hormon di atasi dengan pengambilan makanan herba yang ada ‘isoflavon’.
  7. Penjagaan kebersihan vagina diutamakan

Vitamin Untuk Masalah Masalah Kekeringan Faraj Dan Sakit Ketika Hubungan Intim



Alfafa Complex dikenali sebagai HERBA CINTA kerana ia boleh membantu menghangatkan hubungan seks anda.

Khasiat Alfafa Complex

  1. Membantu hasilkan hormon estrogen yang mencukupi.
  2. Memberi kesan kewanitaan yang mantap.
  3. Menghilangkan masalah vagina berbau.
  4. Menghangatkan hubungan seks.
  5. Membantu meningkatkan pelincir semula jadi wanita.
  6. Mempunyai kandungan isoflavinm

Alfafa Complex juga dikenali sebagai kacip fatimah moden.

Vitamin E dikenali juga sebagai vitamin cinta. Ini kerana ia sangat membantu dalam masalah hubungan intim bukan sahaja kepada wanita malah kepada kaum lelaki juga.

Khasiat Vitamin E Complex

  1. Meningkatkan keinginan dan mood hubungan seks.
  2. Membantu si isteri menstabilkan hormon
  3. Ereksi yang lebih lama.
  4. Membantu supaya lebih bertenaga.
  5. Membantu untuk lebih mudah terangsang.

Testimoni

Testimoni #1

Testimoni #2

Testimoni #3

Hubungi saya segera untuk konsultasi percuma bertaraf premium. Saya akan memberi konsultasi terlebih dahulu pada puan mengikut keperluan. Penting sekali untuk saya tahu tentang masalah puan jika ada. Contohnya masalah jerawat pasir, jerawat nanah atau sebagainya.

Jadi tunggu apa lagi? Order sekarang. Hanya satu klik sahaja lagi.


Untuk sebarang kemusykilan dan pertanyaan. Sila hubungi saya untuk konsultasi premium:





Call / sms / WhatsApp :  +6017-4988318
Email : vitohsem@gmail.com
Facebook : Nurzalila Razali

Comments