Skip to main content

Posts

Showing posts from April, 2017

Detox untuk Kurus atau Sihat ?

Orang nak kuruih wajib baca ni Milo nak beletiaq apa. Penting sangat kalau nak kuruih !

Nak berubah jadi superb & gojes ? Ni jalan dia..

Ok sebelum tu nak bagitau. Kalau ikut kelender islam hari ni dah boleh mula "Program Detox Parasit" ni. Sebab apa tau? Parasit(cacing) ni paling aktif masa ni la. Sekitar tengah bulan islam. Depa pakat berteluq, menetaih, mengawan dan lain-lain lah.. So, Kita mula 5 hari sebelum bulan penuh.

Milo dah pernah join dah program ni. Lepaih selesai, serius habaq badan seperti kapasss. Ringan ! Sebab parasit dah tak dak. Best tau program ni. Meh nak cerita serba sikit bagi yang nak kuruih depa dok merengkam ja nak baca lebih lanjut kan. Pasaipa dok diet tapi tak kuruih-kuruih. Tertanya-tanya dak? Ok sambung lagi..

Detox Parasit ni dia ada 2 jenih ⤵
➡Full Detox(14hari)
➡Soft Detox(5hari)

Mula-mula kita akan didedahkan dengan intro lah sikit, "Apa Itu Parasit?". Lepaih tu macamana parasit tu masuk kebadan kita. Melalui jalan mana? Uda…

Vitamin Kesukaan Saya💊

.
Tudia tajuk macam karangan budak darjah 4 nu.haha.. Kalu ikut la feberet la. Semua suka ! Tapi yang paling suka set kuruih la. Awat la aku no obses sangat dengan kuruih pun tak tau. Pasal gemok la hoi..
.
Dari zaman anak dara memang cukup risau dengan penambahan berat badan ni. Sehari dua ni pulak ada 2 3 orang kawan pun dok tanya pasal set kuruih shaklee ni. Jadi mai sini lah kita tengok apa yang best sangat tu set kuruih shaklee ni. Milo pegang konsep 3B dari awai dulu. Apadia 3B tu ?
.
Bakar♨
➡Lecithin
➡Omega Guard
✔ Pembakaq lemak yang tak disedari.
✔ Bertindak sebagai pemecah dan pembakaq lemak dan kolestrol.

Buang💩
Ada 2 jenih
➡ Alfalfa
➡Herblax
✔Fungsi 2 vitamin ni memamg best untuk orang yang susah nak b***k atau sembelit ni. Dia cuci perut hang sampai kempih !
✔Membuang lemak, toksin dalam badan

Bina💪
➡Cinch
➡ESP
✔Cinch ni ada 3 flavor (choclate, vanila & latte)
✔ESP flavor plain
✔Membina oto kembali setelah dibakar
✔Mengelakkan kulit mengelebeh.
.
Nak kuruih bukan m…

Mak-mak shekli a.k.a UPLINE

Mesti kalu hampa dengaq atau baca UPLINE tu terus rasa meluat kan. Sebab kalu bisnes lain, upline ni boleh goyang kaki ja. Tapi dalam shekli ni. upline-upline semua gigih dok train anak-anak(downline) sampaikan anak-anak ni super excited nak jumpa upline nak amek aura positif ha..
.
Cerita pasai upline dalam shekli ni. Kalu ikut hierarchy ni ramai lagi tak jumpa. Baru jumpa 'makbesi', 'bondacelikvitamin' dan yg paling kerap 'makssm'. Hat lain-lain dok tgu ja kot ada peluang. Hebat depa-depa ni train kami tau. Sudut mana yang depa tak jengoi? semua bantai pi.. Best sangat dapat jumpa dan dapat tip-tip untuk future planning. Kalu sebelum ni join apa-apa, boleh join jala.pastu sengap pi. Join with no guide la.
.
Milo punya mak shekli a.k.a 'makssm', Puan Fuziah Idris ni sentiasa disisi, sentiasa bersama saat milo down ka apa saja lah. Support tak pernah putuih. Yang paling best tak malu nak bincang apa pun dengan mak ni. Bila-bila nak jumpa pun tak dak ma…

SAKIT TUMIT SEMBUH SELEPAS AMALKAN OSTEMATRIX DAN VIVIX

Assalamualaikum semua, entri kali ni nak cerita sikit masalah yang seringkali rakyat Malaysia rata-rata hadapi lah. Sakit tumit. Atau bahagian bawah tapak kaki kita. Sakit tumit bukan boleh dibuat main, silap-silap apa pun tak boleh dibuat. Mana taknya. Tak upaya nak berdiri lama kan.. Jom kita ikuti kisah Puan Arbayiah Bt. Mat Noh.

“Assalamualaikum dan Selamat sejahtera.
Berumur 53 tahun, saya adalah seorang surirumah dan tukang jahit sejak 36 tahun dahulu. Sehingga sekarang pun saya masih mengambil upah menjahit. Selama 36 tahun yg lepas, saya tiada mengalami masalah kesihatan yang teruk. Sehingga lah pada hujung tahun 2015, saya mula merasai kelainan pada kaki sebelah kanan saya.
Saya berasa sangat sakit di bahagian tumit apabila hendak bangun tidur pada setiap pagi. Rasa macam dicucuk-cucuk dengan jarum. Pada mulanya saya tak ambil kisah dan menganggap ianya akan pulih sendiri.
Tetapi lama kelamaan, sakit tumit tersebut tidak hilang malah bertambah teruk sehingga menyukarkan saya untu…

Kanser Darah – Fahami Simptom Sebelum Parah

Jangan pandang ringan jika ada sesuatu perubahan yang berlaku pada tubuh anda. Mungkin bitnik-bintik merah pada wajah, leher, dan dada boleh menjadi gejala Kanser darah adalah pemyakit yang sangat berbahaya kerana darah adalah komponen yang penting dalam badan. Jika badan kekurangan darah, ia boleh menyebabkan kematian.

Apa Yang Anda Tahu Tentang Kanser Darah ?
Kanser darah atau nama saintifiknya ialah Leukimia. Ia adalah sejenis penyakit kanser darah yang mana sum-sum tulang tidak dapat berfungsi sebagai pembuat sel-sel darah merah dan pembeku darah (platelet darah). Akibatnya, penghasilan darah putih menjadi banyak sehingga menjadi pucat (anemia), pendarahan dan jangkitan yang berselang seli.
Kanser darah adalah kanser yang terjadi pada sel darah putih didalam sum-sum tulang atau noda limfa, dimana berlakunya proliferasisel yang tidak terkawal.
Jenis Kanser Darah
Terdapat beberapa jenis kanser darah iaitu  :
Leukaemia – Sejenis kanser darah, dimana pembentukan sel darah merah berkurang. •