Sunday, 23 April 2017

Detox untuk Kurus atau Sihat ?


Orang nak kuruih wajib baca ni Milo nak beletiaq apa. Penting sangat kalau nak kuruih !

Nak berubah jadi superb & gojes ? Ni jalan dia..

Ok sebelum tu nak bagitau. Kalau ikut kelender islam hari ni dah boleh mula "Program Detox Parasit" ni. Sebab apa tau? Parasit(cacing) ni paling aktif masa ni la. Sekitar tengah bulan islam. Depa pakat berteluq, menetaih, mengawan dan lain-lain lah.. So, Kita mula 5 hari sebelum bulan penuh.

Milo dah pernah join dah program ni. Lepaih selesai, serius habaq badan seperti kapasss. Ringan ! Sebab parasit dah tak dak. Best tau program ni. Meh nak cerita serba sikit bagi yang nak kuruih depa dok merengkam ja nak baca lebih lanjut kan. Pasaipa dok diet tapi tak kuruih-kuruih. Tertanya-tanya dak? Ok sambung lagi..

Detox Parasit ni dia ada 2 jenih ⤵
➡Full Detox(14hari)
➡Soft Detox(5hari)

Mula-mula kita akan didedahkan dengan intro lah sikit, "Apa Itu Parasit?". Lepaih tu macamana parasit tu masuk kebadan kita. Melalui jalan mana? Udara ka, laut ka, sungai atau darat 😆. Dah habih bab tu depa bincang pulak simptom-simptom parasit menyerang badan kita. Hat ni serius seram, sekaligus nak jadi pembunuh ! Bila ada simptom mesti la ada healing crisisnya atau pun senang cakap tindakbalas dia.

Pastu mai part paling payah, kalu hat jenih kaki makan la. Makanan apa yang nak kena elak masa buat detox parasit ni. Tak kan la sampai tak boleh makan kan. Adaaaa makanan-makanan hat digalakkan masa detox parasit ni.

Last skali, produk-produk pembunuh parasit ni la. Ada la 3 jenih ⤵

✔Set Lengkap
✔Set Basic
✔Set Mini

Set mini pun pada ai.. Kesan dia. hahaha kalu kentut. Berdengung ! tu tanda parasit dah makin nak kurang.. Try sendiri la no😉.

Kalu tengok gaya hidup rakyat Malaysia la ni kan. Sangat-sangat la tak brapa sihat lah. Sat-sat makan tu, sat-sat makan ni. Posting kedai makan baru ni toksah dok habaq la. Berpuluh lalu kat newsfeed 1 hari. Disarankan rakyat Malaysia kita jom ubah gaya hidup kuat makan ke gaya hidup sihat. Nak kuat makan boleh. Makan la hat berkhasiat. Cacing banyak ngat dalam badan tu. Jenuh Malaysia penuh ngan cacing satgi. hehe melawak noh..

Milo ajak ni bukan apa. Jom la kita kurangkan pesakit kat wad-wad hospital nu. Adoi.. tak gamak la bila masuk pi melawat. Jaga la permakanan kita dari awal. Cegah lebih baik dari merawat na.. Sakit bukan kita mintak. Tapi kita boleh elak..

Lagi satu, PROMO bulan ni semua ada dalam setiap Set Detox Parasit ni. Sep sungguh no hampa..

Sekian dulu taklimat kesihatan dari Milo 1 ikat tepi 📣.

Boleh PM/WA kalu nak tanya lagi⤵

📣Nurzalila @ Milo
📱017-4988.318
🌿1072273

#detox #parasit #cacing #geli #bunuh #killparasit #diet
#tsunamishaklee
#shakleeeffect
#liveamazing
#fantastic7

Vitamin Kesukaan Saya💊


.
Tudia tajuk macam karangan budak darjah 4 nu.haha.. Kalu ikut la feberet la. Semua suka ! Tapi yang paling suka set kuruih la. Awat la aku no obses sangat dengan kuruih pun tak tau. Pasal gemok la hoi..
.
Dari zaman anak dara memang cukup risau dengan penambahan berat badan ni. Sehari dua ni pulak ada 2 3 orang kawan pun dok tanya pasal set kuruih shaklee ni. Jadi mai sini lah kita tengok apa yang best sangat tu set kuruih shaklee ni. Milo pegang konsep 3B dari awai dulu. Apadia 3B tu ?
.
Bakar♨
➡Lecithin
➡Omega Guard
✔ Pembakaq lemak yang tak disedari.
✔ Bertindak sebagai pemecah dan pembakaq lemak dan kolestrol.

Buang💩
Ada 2 jenih
➡ Alfalfa
➡Herblax
✔Fungsi 2 vitamin ni memamg best untuk orang yang susah nak b***k atau sembelit ni. Dia cuci perut hang sampai kempih !
✔Membuang lemak, toksin dalam badan

Bina💪
➡Cinch
➡ESP
✔Cinch ni ada 3 flavor (choclate, vanila & latte)
✔ESP flavor plain
✔Membina oto kembali setelah dibakar
✔Mengelakkan kulit mengelebeh.
.
Nak kuruih bukan main syok-syok saja na. Mesti ada target. Mesti workout ! bukan makan vitamin makan setalam, pastu lena bangun-bangun terus kuruih. Lega la hang....
.
Kalu nak lagi tip-tip kuruih hat best dari milo. Jom wasap milo ➡📱017-4988.318
.
Kuruih bersama Milo !
.
#tsunamishaklee
#shakleeeffect
#liveamazing
#fantastic7
#slimmingpremium #slimmingset

Mak-mak shekli a.k.a UPLINE



Mesti kalu hampa dengaq atau baca UPLINE tu terus rasa meluat kan. Sebab kalu bisnes lain, upline ni boleh goyang kaki ja. Tapi dalam shekli ni. upline-upline semua gigih dok train anak-anak(downline) sampaikan anak-anak ni super excited nak jumpa upline nak amek aura positif ha..
.
Cerita pasai upline dalam shekli ni. Kalu ikut hierarchy ni ramai lagi tak jumpa. Baru jumpa 'makbesi', 'bondacelikvitamin' dan yg paling kerap 'makssm'. Hat lain-lain dok tgu ja kot ada peluang. Hebat depa-depa ni train kami tau. Sudut mana yang depa tak jengoi? semua bantai pi.. Best sangat dapat jumpa dan dapat tip-tip untuk future planning. Kalu sebelum ni join apa-apa, boleh join jala.pastu sengap pi. Join with no guide la.
.
Milo punya mak shekli a.k.a 'makssm', Puan Fuziah Idris ni sentiasa disisi, sentiasa bersama saat milo down ka apa saja lah. Support tak pernah putuih. Yang paling best tak malu nak bincang apa pun dengan mak ni. Bila-bila nak jumpa pun tak dak masalah. Apa yang boleh dicurahkan dia curahkan segalanya. Dia ajaq sampai paham. Manja ngan mak hat ni. Tapi kadang dia cengey jugak.hehe Nak pandai, nak success, nak betoi. Follow jalan yang betoi. Dah tersedia, cuma ikut ja. Usaha lebih dapat lebih.
.
Kalu nak join under mak-mak shekli yang hebat ni. Mai sembang tepi. Nak cepat ? ↪017-4988.318
.
#ireach #bondaedagang #makbesi #ssm #gengmilokuat

#tsunamishaklee
#shakleeeffect
#liveamazing
#fantastic7

SAKIT TUMIT SEMBUH SELEPAS AMALKAN OSTEMATRIX DAN VIVIX

Assalamualaikum semua, entri kali ni nak cerita sikit masalah yang seringkali rakyat Malaysia rata-rata hadapi lah. Sakit tumit. Atau bahagian bawah tapak kaki kita. Sakit tumit bukan boleh dibuat main, silap-silap apa pun tak boleh dibuat. Mana taknya. Tak upaya nak berdiri lama kan.. Jom kita ikuti kisah Puan Arbayiah Bt. Mat Noh.


“Assalamualaikum dan Selamat sejahtera.

Berumur 53 tahun, saya adalah seorang surirumah dan tukang jahit sejak 36 tahun dahulu. Sehingga sekarang pun saya masih mengambil upah menjahit. Selama 36 tahun yg lepas, saya tiada mengalami masalah kesihatan yang teruk. Sehingga lah pada hujung tahun 2015, saya mula merasai kelainan pada kaki sebelah kanan saya.

Saya berasa sangat sakit di bahagian tumit apabila hendak bangun tidur pada setiap pagi. Rasa macam dicucuk-cucuk dengan jarum. Pada mulanya saya tak ambil kisah dan menganggap ianya akan pulih sendiri.

Tetapi lama kelamaan, sakit tumit tersebut tidak hilang malah bertambah teruk sehingga menyukarkan saya untuk berjalan dan menjahit. Kawan-kawan ada mencadangkan supaya pergi ke klinik dan farmasi atau berurut. Semua yang dicadangkan saya cuba tetapi sakit tidak juga berkurang.

Saya memberitahu perihal masalah saya ini kepada anak saya yang merupakan pengguna tegar produk Shaklee. Lalu beliau mencadangkan supaya saya mengambil vitamin Ostematrix dari produk Shaklee. Saya mengamalkan vitamin Ostematrix dengan konsisten setiap hari. Dengan izin Allah, sakit mula berkurangan pada pengambilan botol pertama. Saya teruskan pengambilan botol kedua dan merasakan sakit tumit tersebut hilang sepenuhnya.

Saya tidak mahu mengambil risiko sakit tumit berulang lagi lalu saya teruskan dengan mengambil Vivix pula untuk kesihatan saya secara menyeluruh.

Oh ya, semasa saya mengamalkan Ostematrix, terdapat juga kesan lain yang saya alami. Sebelum ini, saya mempunyai masalah sembelit. Tetapi dengan Ostematrix, masalah sembelit saya tiada lagi. Malah, berat badan saya berkurangan dari 69kg ke 65kg.

Kini, saya berasa sangat lega kerana dengan adanya Ostematrix dan Vivix serta izin dari Allah, masalah kesihatan saya bertambah baik untuk meneruskan kehidupan bersama keluarga tersayang. 

Terima kasih Shaklee.”

Apa itu Ostematrix

Ostematrix adalah vitamin yang mengandungi kalsium.Ia juga mengandungi mineral lain seperti magnesium, vitamin D, baron, zink, kuprum dan vitamin K.Semua nutrien ini penting dan perlu ada dalam tablet kalsium bagi memastikan penyerapan 99% didalam badan.

Bagaimana Nutrien Ini Membantu Kesihatan Badan

Kalsium
Kalsium bukan sahaja membina tulang dan gigi ia turut membantu menetapkan ritma/degupan jantung.Kalsium juga sangat penting dalam membantu mempertahankan fungsi sistem saraf dan otot serta buah pinggang.Selain itu juga Kalsium bantu mengurangkan kolestrol dalam darah.

Vitamin D 
Vitamin D penting untuk penyerapan kalsium. Kalsium yang tiada vitamin D tidak boleh diserap oleh tubuh, dan boleh tertinggal sebagai batu karang dalam ginjal atau pundi kencing.

Magnesium
Secara umumnya magnesium membantu atasi kekejangan dan keletihan otot. Magnesium dapat mengelakkan pembuluh darah menjadi kejang yang di percayai menjadi punca sakit kepala dan migrain.Melegakan masalah sindrom PRA haid. Dengan ada nya magnesium ia dapat membantu vitamin D dalam penyerapan kalsium di dalam badan dengan lebih baik.

Boron, zink, Kuprum dan Vitamin K
Vitamin K akan mengikat mineral dan membentuk tulang.Boron pula membantu vitamin K bagi memelihara metabolisma tulang dan pertumbuhan otot.Zink dan kuprum membantu mengaktifkan enzim yang membantu membina jisim tulang.

Kesan Kekurangan Kalsium

Kerap sakit gigi
Gusi berdarah
Kejang otot
Rambut kasar
Tumit pecah/kasar
Kuku rapuh
Kebas kaki dan tangan
Kulit kering

Kebaikan / Manfaat Ostematrix

Membantu dalam pembentukan tulang dan gigi yang sihat
Mengelakkan penyakit osteoporosis (Tulang Rapuh)
Memulihkan kekejangan otot dan kebas kaki tangan
Menstabilkan tekanan darah
Melegakan sakit ketika haid
Membantu masalah gastrik
Mengurangkan sakit belakang
Membantu melegakan sembelit
Melegakan sakit kepala

Golongan Yang Memerlukan Ostematrik

Ibu menyusu / mengandung
Mereka yang selalu letih 
Mereka yang kurang tidur / susah tidur dan sukar untuk bangun pagi.
Wanita yang mengalami masalah PMS (Pra haid)
Mereka yang mengalami kekejangan otot dan kebas kaki tangan
Mereka yang alah dengan pengambilan bahan tenusu sepertu susu
Mereka yang kerap sakit kepala

Boleh Klik link - link berkenaan untuk membeli Ostematrix Shaklee :

Buy here ➼ Ostematrix

Jika masih ragu-ragu, boleh hubungi saya. Untuk info lanjut dan konsultasi PERCUMA hubungi saya, Jangan Malu ye, Saya sedia membantu, nak sangat bantu semua.

Puan. Nurzalila Razali (Milo)
 Sms/Whatsapp: 017-4988318
Facebook: Nurzalila Razali

Kanser Darah – Fahami Simptom Sebelum Parah

Simptom/Gejala Kanser Darah - Pendarahan
Jangan pandang ringan jika ada sesuatu perubahan yang berlaku pada tubuh anda. Mungkin bitnik-bintik merah pada wajah, leher, dan dada boleh menjadi gejala Kanser darah adalah pemyakit yang sangat berbahaya kerana darah adalah komponen yang penting dalam badan. Jika badan kekurangan darah, ia boleh menyebabkan kematian.

Apa Yang Anda Tahu Tentang Kanser Darah ?

Kanser darah atau nama saintifiknya ialah Leukimia. Ia adalah sejenis penyakit kanser darah yang mana sum-sum tulang tidak dapat berfungsi sebagai pembuat sel-sel darah merah dan pembeku darah (platelet darah). Akibatnya, penghasilan darah putih menjadi banyak sehingga menjadi pucat (anemia), pendarahan dan jangkitan yang berselang seli.

Kanser darah adalah kanser yang terjadi pada sel darah putih didalam sum-sum tulang atau noda limfa, dimana berlakunya proliferasisel yang tidak terkawal.

Jenis Kanser Darah

Terdapat beberapa jenis kanser darah iaitu  :

Leukaemia – Sejenis kanser darah, dimana pembentukan sel darah merah berkurang.
Limfoma – berlaku akibat sel darah putih berkurangan.
Myeloma – Berlaku akibat pembentukan plasma akibat dihaang oleh sel-sel kanser.

Kebanyakan kanser darah boleh dialami oleh sesiapa sahaja tidak kira dewasa lelaki, perempuan mahupun kanak-kanak. Antaranya kanser darah yang sering dialami oleh orang dewasa ialah kanser acute myeloid leukaemia dan non-Hodgkin’s lymphoma. Manakala acute lymphoblastic leukaemia pula dialami dikalangan kanak-kanak.

Simptom atau Gejala Kanser Darah

Letih & Penat
Rasa penat dan badan yang lemah adalah salah satu gejala atau symptom kanser darah. Walaupun ia mungkin disebabkan oleh kompilasi kesihatan lain, tetapi tidak mustahiluntuk anda membuat pemeriksaan darah.

Berat Badan Turun Drastik
Penurunan berat badan secara drastic juga boleh terjadi kerana penyakit lain. Namun apabila anda hilang selera makan dan penurunan berat badan yang drastic, segeralah berjumpa dengan doctor.


Kalenjar Bengkak
Tanda awal kanser darah juga termasuklah bengkak kalenjar yang disertai dengan demam, mual, hilang nafsu makan dan sebagainya yang perlu anda awasi.

Jangkitan
Badan anda akan cepat dan mudah terkena jangkitan kerana system imu badan menurun.

Darah Abnormal
Jika anda mendapat laporan darah yang abnormal sama ada sel darah merah atau sel darah putih, segeralah berjumpa dengan doctor.

Leukaemia Akut – ia berlaku dalam tempoh waktu yang singkat dan oleh menyebabkan kematian dalam masa yang pendek.

Acute Lymphoblastik Leukaemia – Umur kurang dari 15 tahun.
Acute Myeloid Leukaemia – Umur  lebih dari 45 tahun.

Simptom :

Pucat 
Rasa letih
Hilang selera makan
Pendarahan mulut, kulit dan gusi
Demam panas
Pembengkakan kalenjar leher

Leukaemia Kronik – pada permulaan awalnya, pesakit kelihatan sihatdan mampu bertahan dalam tempoh 3~5 tahun tanpa sebarang rawatan.

Chronic lymfositik leukaemia – berusia 35 – 60 tahun.
Chonic myloid leukaemia – berusia lebih 60 tahun.

Simptom :

Pembengkakan pada kalenjar limfa
Pembesaran limfa
Sakit tulang

Komplikasi :

Pendarahan pada kulit
Batuk berdarah
Muntah darah
Keguguran rambut

Punca Kanser Darah

Sehingga kini, punca kepada kanser darah masih belum dipastikan. Walaubagaimanapun, bahankimia seperti benzene, jangkitan virus seperti EBV, penyakit auto immune dan kekurangan system imun seperti HIV boleh meningkatkan risiko mendapat kanser darah.

Rawatan Kanser Darah

Apa yang boleh dilakukan apabila seseorang itu mendapat kanser darah adalah dengan rawatan kemoterapi dan pemindahan sum-sum tulang. Walaubagaimanapun, tiada bukti yang menunjukkan rawatan alternatif boleh memulihkan pesakit.

Atasi Kesan Kemoterapi

Memandangkan kesan kemoterapi boleh menyebabkan kulit kering atau merah, tidak kurang juga menyebabkan kulit gatal beberapa cara untuk mengelakkan masalah ini, iaitu :

Lindungi kulit anda dari sinaran matahari terutama pada jam 10.00 pagi – 3.00 petang. Disarankan untuk anda memakai krim sinaran matahari dengan SPF.
Pakai lah pakaian yang longgar dan lembut pada bahagian badan yang dirawat.
Jangan menggaru atau menggosok pada kulit pada kulit yang dirawat.
Jangan membalut bahagian kulit yang dirawat kecuali jika ada sebarang iritasi.
Mandilah dengan menggunakan air suam.

Atasi Luka Di Bahagian Mulut (Kesan Rawatan Kanser Darah)

Apabila seseorang itu melakukan rawatan kemoterapi,sudah tentu radiasi kemoterapi akan menyebabkan pesakit luka pada bahagian mulut dan bibir sehinggakan seseorang itu tidak berselera makan. Untuk mengatasi masalah luka pada bahagian mulut, anda boleh cuba cara ini :

Pilih berus gigi yang lembut. Dapatkan nasihat doctor jika ingin menggunakan benag gigi (floss)
Kerap minum air putih.
Ambillah makanan yang lembut seperti bubur. Kunyahlah gula-gula getah bagi meningkatkan kelembapan pada mulut anda.
Elakkan makanan panas, keras dan pedas.
Jangan merokok kerana mulut anda akan semakin terdedah terhadap luka.
Mintalah ubat penahan sakit daripada doctor (jika perlu).

Pemakanan Sihat

Pada masa yang sama, seseorang yang menghidapi kanser darah perlu mengambil makanan yang seimbang dan elakkan dari mengambil kekacangdengan kulit, sayur mentah dan makanan laut mentah. Beberapa makanan yang boleh membantu anda melawan sel kanser adalah :

Brokoli –  Ia mengandungi senyawa kimia (indole 3-carbinol). Persenyawaan ini boleh mencegah kanser payudara dan kanser usus besar.

Bawang Putih – Penelitian menunjukkan bawang putih boleh membantu meningkatkan system ketahanan badan terhadap sel kanser.

Cendawan – Pengambilan cendawan boleh memperkuatkan sel-sel badan dan meningkatkan  ketahanan badan. Ia mengandungi protein (lektin) yang mampu melawan dan mencegah sel-sel kanser merebak.

Avocado – Ia kaya dengan antioksidan dan boleh menyerap lemak yang menjadi penyebab kanser. Avocado juga membekalkan potassium yang mampu melawan kanser dalam badan.

Anggur Merah – Ia mengandungi “polifenol” dalam melawan sel-sel kanser dalam badan.

Melalui rawatan yang konsistendan pemakanan yang seimbang, pesakit yang mengalami kanser darah boleh sembuh antara 6 bulan – 2 tahun bergantung kepada kekuatan antibody. Namun, tidak mustahil kanser ini boleh menyerang kembali.

Atasi Kanser Darah Dengan Vivix

Rata-rata pesakit kanser darah disarankan mengambil Vivix sekurang-kurangnya selama 3 bulan. Ini kerana sel badan manusianormal akan diperbaharui setiap 3 bulan. Disebabkan itu, Shaklee mengadakan Promo Vivix Twin Pack supaya anda sihat dengan penjimatan yang hebat !

Bagaimana Vivix Membantu Hilangkan Sel Kanser Darah

Bahan-bahan yang terdapat didalam VIVIX seperti resveratrol bertindak memperbaiki seawal peringkat DNA lagi. Sebab itulah, VIVIX mampu membantu pesakit kanser. Vivix bertindak dalam 4 mekanisma utama penuaan sellular.

 

Kandungan Bahan Vivix 



Testimoni Kanser









Boleh Klik link - link berkenaan untuk membeli Vivix Shaklee :

Buy here ➼ VIVIX

Jika masih ragu-ragu, boleh hubungi saya. Untuk info lanjut dan konsultasi PERCUMA hubungi saya, Jangan Malu ye, Saya sedia membantu, nak sangat bantu semua.

Puan. Nurzalila Razali (Milo)
 Sms/Whatsapp: 017-4988318
Facebook: Nurzalila Razali
Dengan menggunaka ID Shaklee saya iaitu 1072273 untuk mendaftar. Jangan ragu-ragu untuk bertanya, saya sedia membantu.

Sumber : Majalah Rapi Jun 2016