Skip to main content

Dish Wash Concentrate Selamat Digunakan Berbanding Pencuci Bahan Kimia

 

Get Clean Dish Wash ternyata best sangat sebab :
  • Lembut pada tangan
  • Semulajadi, berasaskan tumbuh-tumbuhan
  • Tahan lama kerana kepekatannya
  • Menjadikan pinggan bersih berkilau
  • Hanya beberapa titisan dapat mencuci timbunan pingan mangkuk di dalam sinki

Untuk pengetahuan semua sesetengah pencuci pinggan mangkuk mengandungi surfaktan yang berasaskan petroleum dan bahan pencuci seperti Diethanolamine dan sodium dedecylbenzensulfonate. Kedua-dua kandungan tersebut boleh merengsakan kulit dan mata.

Dish Wash Concentrate tidak ada bahan-bahan tersebut mahupun bahan-bahan berbahaya yang lain. Ada sedikit perbezaan Dish Wash Concentrate dengan pencuci yang lain. Tahu tak ? Jom baca lagi, Ianya :

1. Sentiasa Selamat
        Tidak bertoksik
        Hipoalergenik
        Tanpa klorin
        Lembut pada tangan
        PH seimbang
        Tanpa bahan kimia berbahaya

2. Sentiasa Berkesan
        Amat berkesan untuk menanggalkan kotoran berminyak
        Formula pekatan yang hanya sedikit diperlukan untuk mencuci pinggan mangkuk yang lebih banyak
        Buih Sabun yang lebih tahan lama

     3. Sentiasa Mesra Alam
        Ramuan semulajadi yang diekstrak daripada jagung dan kelapa
        Biorosot
        Tanpa fosfat
        Bungkusan boleh dikitar semula
        Tanpa bahan pewarna
        Selamat untuk sistem septik dan pembentungan
        Pengalaman Sendiri

Saya memang dah lama menggunakan ‘Dish Wash Concentrate’. Mulanya hanya guna untuk cuci botol susu anak saja. Lama kelamaan saya gunakan untuk penggunaan harian. Selesa sangat menggunakannya. Tak perlu cuci dua ke tiga kali untuk pastikan pinggan yang dicuci betul-betul bersih. Pengalaman saya menggunakan Dish Wash Concentrate ni  seperti dibawah :
  1.  Mudah menghilangkan kesan minyak
  2.  Lembut pada kerak nasi dan sisa yang keras
  3.  Lepat hilangkan kesan susu pada botol susu (botol dan susu berkilat)
  4.  Tidak merengsakan tangan
  5.  Hanya beberapa titis pada span untuk satu cucian penuh sink (jimat)

Saya kagum sangat ! Hanya titiskan beberapa titik ke atas span dan ia dapat membasuh kesemua pinggan mangkuk dalam sinki. Tanpa perlu menambah pencuci tersebut. Sangat menjimatkan. Patut lah pada botol ada ditulis cara menggunakan,'apply a few drops to a sponge and wash dishes as usual, a little goes a long way'
                                      
Tengok pada testimonial pun dah teruja sangat : 




ika masih ragu-ragu, boleh hubungi saya. Untuk info lanjut dan konsultasi PERCUMA hubungi saya, Jangan Malu ye, Saya sedia membantu, nak sangat bantu semua.

Puan. Nurzalila Razali (Milo)
 Call/Sms/Whatsapp: 017-4988318
Facebook: Nurzalila Razali
Website: http://kedaikecilumi.blogspot.my/


Atau
 

Jangan ragu-ragu untuk bertanya, saya sedia membantu.





Comments