Skip to main content

Posts

Showing posts from December, 2016

Masalah Haid Tidak Teratur Hilang Dengan Vitamin Shaklee

TESTIMONI : ROZILA RAMLI

 "Assalamualaikum. Nama saya Rozila bt Ramli,berumur 32 tahun & saya adalah pengguna tegar produk Shaklee. Bermacam-macam produk Shaklee telah saya gunakan seperti Alfafa, GLA, Omega, B-Complex, vitamin C, Vitalea dan kalau boleh disenaraikan semua laa.
Masalah yang saya hadapi sejak dari bujang lagi ialah masalah haid tidak teratur. Kadang berpanjangan dan kadang langsung tak datang berbulan-bulan. Kalau yang berpanjangan pula bukan seminggu lebih tetapi kadangkala sebulan lebih haidnya. Dalam waktu yang sama saya sedang berusaha untuk hamil, dan bagaimana untuk hamil kalau haid pun tidak teratur. Kalau haid tidak teratur, nak tahu waktu subur pun susah.
Masalah ini memang mengganggu saya dan suami, maklumlah umur semakin meningkat. Usia perkahwinan pun sudah memasuki 6 tahun & masih belum dikurniakan zuriat. Segala usaha telah dilakukan oleh kami berdoa, perubatan moden, perubatan tradisional, perubatan Islam dan segala jenis ubat telah saya te…

Tukar Krim Bersteroid ke Herbal Blend Krim Semulajadi

Dulu asal demam ja mesti cari panadol, adik(ubat selsema) & sepupu(batuk) dia. Tapi lepas dah kenal CikLee ni mesti akan cari kaedah semulajadi nak legakan demam tu.. Contoh paling dekat, anak lah Adam Muhammad ni. Sejak lahir sampai hari ni payah nak lekat demam ke dia. Last dia kena demam campak masa umur 4bulan. Tu pun tak gamak nak bagi ubat. Budak seusia tu pun tak suka rasa ubat yang ntah apa-apa tu. Milo cuba macam 2 kaedah semulajadi sambil-sambil milo kuatkan antibodi dia melalui penyusuan exclusive. Alhamdulillah sat saja demam campak muhammad dah lega. Yang bestnya seiring baiknya demam campak dia tu. 1 parut pun tak lekat. Milo tak buat apa pun sangat. Cumanya : 1. Mandikan dengan Basic H2
2. Lumur Herbal Blend kat badan dan celah-celah pelipat dia. Kesan dia ya Allah ! Menakjubkan.. Lepas pada tu sampai hari ni alhamdulillah dia tak lekat apa-apa penyakit dah. Sebab Milo memang gunakan krim Herbal Blend ni kat dia sejak dia lahir. Tak pernah beli pun nappy-nappy rash h…

Telan Ostematrix Sebab Sakit Kaki Hari-Hari

Semalam dok habaq kan nak lena dah.. Lepaih tu kan Milo telan #ostematrix4biji. Dok habaq dah hari ni nak bagitau pasaipa.. Ada jugak dia nak tanya malam-malam tu.. Mintak mahap no Milo tak boleh bukak mata dah. Mai baca sama-sama pasaipa Milo pi telan #ostematrix tu. 1. Kaki rasa sakit sikit. Pasai banyak berjalan
2. Naik tangga dengan dukung anak(11kg), beg anak(+-5kg) dan badan sendiri ++kg
3. Gigi dok mula rasa krik-krik dah masa mengandung ni.(kurang kalsium dah perasan ni. bb dok serap kalsium dari umi)
4. Sembelit. Dah masuk trimester 2 ni dan-dan rasa sembelit dok mai dah.
5. Kerja overload, stress sikit lah
6. Dalam keadaan hamil ni perlukan banyak kalsium. Tambah-tambah Milo kurang minum susu. Lagi-lagi info kalu nak tau la kan.. Sebijik #ostematrix ni = 1 gelas susu = 80 biji Badam. Kalu segelas susu pun payah nak telan. Tambah la 80biji badam pulak. Cara paling mudah telan saja 4biji #ostematrix ni. Terua rasa macam minum 4 gelaih susu ha... Kalu mau, mai habaq lekaih.. Nurzali…

Kisah Si Omega Guard

Ni masa pre-closing last month. Punya excited bonda&apak sekeluarga mai Penang. Semangat terus memborong sampai penuh meja bersama makshekliku.. Meriah baq hang !




1. PROMO OMEGA GUARD BUY 6 FREE 1 tak lupa hokeh.. 2. REGISTER MEMBER + FREE VITAMIN(LECITHIN) pun lepas dah.
Tengok sendiri la no hasil dia lagumana dok ada.. Bukan Milo takat sembang kosong. ni antara testimonial anak-anak yang menghidap Eczema. Sakit sangat kita ni mak-mak tengok. Bila dah lega tu kita pun lega la hai..








Dish Wash Concentrate Selamat Digunakan Berbanding Pencuci Bahan Kimia

Get Clean Dish Wash ternyata best sangat sebab : Lembut pada tanganSemulajadi, berasaskan tumbuh-tumbuhanTahan lama kerana kepekatannyaMenjadikan pinggan bersih berkilauHanya beberapa titisan dapat mencuci timbunan pingan mangkuk di dalam sinki
Untuk pengetahuan semua sesetengah pencuci pinggan mangkuk mengandungi surfaktan yang berasaskan petroleum dan bahan pencuci seperti Diethanolamine dan sodium dedecylbenzensulfonate. Kedua-dua kandungan tersebut boleh merengsakan kulit dan mata.
Dish Wash Concentrate tidak ada bahan-bahan tersebut mahupun bahan-bahan berbahaya yang lain. Ada sedikit perbezaan Dish Wash Concentrate dengan pencuci yang lain. Tahu tak ? Jom baca lagi, Ianya :
1. Sentiasa Selamat •Tidak bertoksik •Hipoalergenik •Tanpa klorin •Lembut pada tangan •PH seimbang •Tanpa bahan kimia berbahaya
2. Sentiasa Berkesan •Amat berkesan untuk menanggalkan kotoran berminyak •Formula pekatan yang hanya sedikit diperlukan untuk mencuci pinggan mangkuk yang lebih banyak •Buih Sabun yang lebih tahan…

11 TEKNIK GANDAKAN PRODUKSI SUSU IBU

Banyak cara sebenarnya yang kita boleh lakukan dalam usaha merangsang tubuh untuk menghasilkan lebih banyak susu untuk keperluan simanja tersayang. Kita perlu ketahui cara betul saja. Pasti hasilnya sangat lumayan.


1.Tawarkan kedua-dua belah payudara 
Penyusuan hanya disebelah payudara kebiasaannya tidak membantu kita meransang lebih banyak susu. Ini kerana lebih kerap kedua-dua belah payudara dikosongkan, ia lebih baik. Biarkan bayi menyusu disebelah payudara selama mana yang diingini. Kemudian tawarkan payudara sebelah lagi.
Kadang-kadang bayi mungkin mengantuk ketika menyusu apabila aliran susu dipayudara yang dihisapnya semakin perlahan. Ingat ! dia mengantuk bukan sebab sudah kenyang. Sebelum beralih payudara ke sebelah lagi, cuba lakukan compression untuk melakukan aliran susu.

2.Breast compression
Langkah ini biasanya merangsang reflek let-down semulajadi. Peranan breast compression ialah memastikan aliran susu sentiasa lancer. Apabila bayi hilang minat untuk terus menyusu atau h…