Friday, 23 December 2016

Masalah Haid Tidak Teratur Hilang Dengan Vitamin Shaklee

TESTIMONI : ROZILA RAMLI


  "Assalamualaikum. Nama saya Rozila bt Ramli,berumur 32 tahun & saya adalah pengguna tegar produk Shaklee. Bermacam-macam produk Shaklee telah saya gunakan seperti Alfafa, GLA, Omega, B-Complex, vitamin C, Vitalea dan kalau boleh disenaraikan semua laa.

Masalah yang saya hadapi sejak dari bujang lagi ialah masalah haid tidak teratur. Kadang berpanjangan dan kadang langsung tak datang berbulan-bulan. Kalau yang berpanjangan pula bukan seminggu lebih tetapi kadangkala sebulan lebih haidnya. Dalam waktu yang sama saya sedang berusaha untuk hamil, dan bagaimana untuk hamil kalau haid pun tidak teratur. Kalau haid tidak teratur, nak tahu waktu subur pun susah.

Masalah ini memang mengganggu saya dan suami, maklumlah umur semakin meningkat. Usia perkahwinan pun sudah memasuki 6 tahun & masih belum dikurniakan zuriat. Segala usaha telah dilakukan oleh kami berdoa, perubatan moden, perubatan tradisional, perubatan Islam dan segala jenis ubat telah saya telan.

Emosi juga sedikit terganggu. Tipu la kalau tidak terasa bila melihat kawan-kawan, saudara mara dengan anak-anak mereka. Tapi saya harus kuatkan diri sendiri,selalu berkata dalam hati “Allah belum kurniakan aku rezeki anak mungkin kerana Dia merasakan kami belum bersedia ataupun Dia akan memberikan kami rezeki lain dahulu”.

Dulu saya pernah mengandung, tapi Allah lebih sayangkan anak syurga saya itu. Baby boy yang sangat comel & kalau ada dia sudah berumur 5 tahun. Redha dengan kehilangan nya dalam hati hanya Allah yang tau.

Tapi apa yang saya nak share ni adalah cerita yang berlaku pada tahun ini dan pilihan yang telah saya buat setelah sekian lama mengetahuinya. Saya telah mengambil keputusan utk mencuba VIVIX produk yang paling hot keluaran Shaklee. Bermula pada awal tahun 2016,saya telah mengamalkan Vivix setiap hari sebelum tidur tanpa skip walaupun sehari. Sebelum ni pun memang saya mengamalkan ViVix tapi tidak konsisten la.

Pada bulan Januari saya telah period selama sebulan dari 14.1.2016 sehingga 16.2.2016(35 hari) mungkin darah-darah lama yang tertinggal didalam. Amat merisaukan juga sebab terlalu lama dan saya telah pergi berjumpa doctor. Melalui scan doktor memberitahu cyst telah timbul kembali sebesar 2.5cm dan beliau memberikan ubat berhentikan darah.

Selalunya apabila doctor memberikan ubat, saya memang TIDAK AKAN makan ubat tersebut. Tetapi setelah dipaksa, saya hanya makan 1 hari sahaja dan haid berhenti, kuat sungguh ubat ni kan. Saya percaya,sangat tak bagus kalau ubat yang bagi kesan yang sangat segera ini. Selepas itu, saya terus tak nak ambil apa-apa ubat sintetik lagi dan let see the next flow.
Pada 9.3.2016 haid kembali hadir dengan banyaknye dan stop setelah 7 hari. Wahhh…sedikit kagum kerana tidak berpanjangan lagi. Bulan 4 masih menantikan kehadirannya tapi tiada rezeki dan haid turun semula pada 17.5.2016 dan stop pada 24.5.2016. Wahhh….so amazing cuma 8 hari, perkembangan yang baik dan senyum semakin melebar.

Kitaran haid saya dah semakin stabil dan normal & ini memang tujuan utama saya adalah untuk membetulkan kitaran haid. Bila haid sudah teratur, In Syaa Allah ada rezeki Allah akan makbulkan impian kami. Check up pada 27/5/16,cyst telah mengecut kepada 1 cm.

Alhamdulilah syukur kehadrat mu Ya Allah. Kini sedang berusaha ber OPK tuk menentukan waktu subur. Dalam masa yang sama sudah masuk botol ke-2 Vivix. Memang terbaik la Vivix ini, sangat-sangat membetulkan dalaman saya,sekurang-kurangnya saya telah berusaha untuk mencari alternatif yang lebih selamat tanpa memudaratkan diri sendiri untuk masa akan datang.


Saya sangat sarankan wanita di luar sana yang mengalami masalah haid tidak teratur untuk mencuba Vivix. Ia memang terbaik!!"

Boleh Klik link - link berkenaan untuk membeli Vivix Shaklee :

Buy here ➼ VIVIX


Jika masih ragu-ragu, boleh hubungi saya. Untuk info lanjut dan konsultasi PERCUMA hubungi saya, Jangan Malu ye, Saya sedia membantu, nak sangat bantu semua.

Puan. Nurzalila Razali (Milo)
 Sms/Whatsapp: 017-4988318
Facebook: Nurzalila Razali
Website: https://kedaivitaminmilo.blogspot.my/

Atau
 

Jangan ragu-ragu untuk bertanya, saya sedia membantu.



Sumber : Supermom Shaklee Story_by_master.hadhatinamkb

Friday, 9 December 2016

Tukar Krim Bersteroid ke Herbal Blend Krim Semulajadi



Alhamdulillah anak umi dah lega
Dulu asal demam ja mesti cari panadol, adik(ubat selsema) & sepupu(batuk) dia. Tapi lepas dah kenal CikLee ni mesti akan cari kaedah semulajadi nak legakan demam tu..
Contoh paling dekat, anak lah Adam Muhammad ni. Sejak lahir sampai hari ni payah nak lekat demam ke dia. Last dia kena demam campak masa umur 4bulan. Tu pun tak gamak nak bagi ubat. Budak seusia tu pun tak suka rasa ubat yang ntah apa-apa tu. Milo cuba macam 2 kaedah semulajadi sambil-sambil milo kuatkan antibodi dia melalui penyusuan exclusive. Alhamdulillah sat saja demam campak muhammad dah lega. Yang bestnya seiring baiknya demam campak dia tu. 1 parut pun tak lekat. Milo tak buat apa pun sangat. Cumanya :
1. Mandikan dengan Basic H2
2. Lumur Herbal Blend kat badan dan celah-celah pelipat dia.
Kesan dia ya Allah ! Menakjubkan.. Lepas pada tu sampai hari ni alhamdulillah dia tak lekat apa-apa penyakit dah. Sebab Milo memang gunakan krim Herbal Blend ni kat dia sejak dia lahir. Tak pernah beli pun nappy-nappy rash hat macam-macam brand kat luaq tu. 1 krim guna untuk semua.
1. Ruam lampin
2. Ruam kat pipi
3. Penyejuk badan
4. Pemudar parut
Ada ka krim lain hat mudah gini? Bukan apa bila kita dah yakin produk tu tak dak paraben. Memang tak gadoh la nak sapu banyak mana pun. Dulu kalu gatai sikit. Kami sekeluarga suka pakai 1 krim ni nama dia e****t, gila pedih kot dan sapu-sapu tu. esoknya memang la baik. Tp kesan dia bila lama-lama pakai kulit kita jadi nipis. Boleh bayang kulit baby macama kalu kena? kita hat tua ni pun pedih terketaq-ketaq. tambah la depa tak tau nak cakap apa lg.
Bila dah makin lama guna produk CikLee ni dengaq pulak proses yang depa lalui sangat thight dan perlu menjalani 100,000 pemeriksaan setaun sebab nak pastikan ketulenan dan keberkesanan produk dia. Dan-dan jatuh hati la..
La ni nak buat apa pun mesti pikiaq kaedah semulajadi No. 1 dulu. Unless dah tak dak cara tu kita ikhtiar kot lain in sya allah moga dipermudahkan urusan.
Jadi, pilihan Milo untuk kami sekeluarga adalah hat ni ! CikLee !
Sayangai keluarga wey..
Stok untuk kanak-kanak in sya allah available. Boleh ja mintak bantuan bila-bila pun
Nurzalila@Milo
📱017-4988318
🌿1072273

Telan Ostematrix Sebab Sakit Kaki Hari-Hari


Semalam dok habaq kan nak lena dah.. Lepaih tu kan Milo telan #ostematrix 4biji. Dok habaq dah hari ni nak bagitau pasaipa.. Ada jugak dia nak tanya malam-malam tu.. Mintak mahap no Milo tak boleh bukak mata dah.
Mai baca sama-sama pasaipa Milo pi telan #ostematrix tu.
1. Kaki rasa sakit sikit. Pasai banyak berjalan
2. Naik tangga dengan dukung anak(11kg), beg anak(+-5kg) dan badan sendiri ++kg
3. Gigi dok mula rasa krik-krik dah masa mengandung ni.(kurang kalsium dah perasan ni. bb dok serap kalsium dari umi)
4. Sembelit. Dah masuk trimester 2 ni dan-dan rasa sembelit dok mai dah.
5. Kerja overload, stress sikit lah
6. Dalam keadaan hamil ni perlukan banyak kalsium. Tambah-tambah Milo kurang minum susu.
Lagi-lagi info kalu nak tau la kan..
Sebijik #ostematrix ni = 1 gelas susu = 80 biji Badam.
Kalu segelas susu pun payah nak telan. Tambah la 80biji badam pulak. Cara paling mudah telan saja 4biji #ostematrix ni. Terua rasa macam minum 4 gelaih susu ha...
Kalu mau, mai habaq lekaih..
Nurzalila Razali
📱017-4988.318
🌿1072273

Thursday, 8 December 2016

Kisah Si Omega Guard

Ni masa pre-closing last month. Punya excited bonda&apak sekeluarga mai Penang. Semangat terus memborong sampai penuh meja bersama makshekliku.. Meriah baq hang !


bersama makshekliku fuziah idris


1. PROMO OMEGA GUARD BUY 6 FREE 1 tak lupa hokeh..
2. REGISTER MEMBER + FREE VITAMIN(LECITHIN) pun lepas dah.

borong Omega Guard Buy 6 FREE 1
geramnya ! nampak tumbler hensem pulak..
next generation of our team
happy ja..
apak pun kalut closing tu..


Kita tak sembang kencang. Buat saja bagi ribut ! Meh tengok kami beraksi meh bersama anak-anak tersayang.

Zaman sekarang ni tak kira tua muda dah ada sakitjantung , kolesterol tinggi.... itu la puncanya. Minyak ikan atau omega3 berkualiti tinggi mampu mengurangkan risiko serangan jantung, menurunkan paras trigliserida dan memperbaiki masalah tekanan darah tinggi..

Tengok sendiri la no hasil dia lagumana dok ada.. Bukan Milo takat sembang kosong. ni antara testimonial anak-anak yang menghidap Eczema. Sakit sangat kita ni mak-mak tengok. Bila dah lega tu kita pun lega la hai..








Monday, 5 December 2016

Dish Wash Concentrate Selamat Digunakan Berbanding Pencuci Bahan Kimia

 

Get Clean Dish Wash ternyata best sangat sebab :
  • Lembut pada tangan
  • Semulajadi, berasaskan tumbuh-tumbuhan
  • Tahan lama kerana kepekatannya
  • Menjadikan pinggan bersih berkilau
  • Hanya beberapa titisan dapat mencuci timbunan pingan mangkuk di dalam sinki

Untuk pengetahuan semua sesetengah pencuci pinggan mangkuk mengandungi surfaktan yang berasaskan petroleum dan bahan pencuci seperti Diethanolamine dan sodium dedecylbenzensulfonate. Kedua-dua kandungan tersebut boleh merengsakan kulit dan mata.

Dish Wash Concentrate tidak ada bahan-bahan tersebut mahupun bahan-bahan berbahaya yang lain. Ada sedikit perbezaan Dish Wash Concentrate dengan pencuci yang lain. Tahu tak ? Jom baca lagi, Ianya :

1. Sentiasa Selamat
        Tidak bertoksik
        Hipoalergenik
        Tanpa klorin
        Lembut pada tangan
        PH seimbang
        Tanpa bahan kimia berbahaya

2. Sentiasa Berkesan
        Amat berkesan untuk menanggalkan kotoran berminyak
        Formula pekatan yang hanya sedikit diperlukan untuk mencuci pinggan mangkuk yang lebih banyak
        Buih Sabun yang lebih tahan lama

     3. Sentiasa Mesra Alam
        Ramuan semulajadi yang diekstrak daripada jagung dan kelapa
        Biorosot
        Tanpa fosfat
        Bungkusan boleh dikitar semula
        Tanpa bahan pewarna
        Selamat untuk sistem septik dan pembentungan
        Pengalaman Sendiri

Saya memang dah lama menggunakan ‘Dish Wash Concentrate’. Mulanya hanya guna untuk cuci botol susu anak saja. Lama kelamaan saya gunakan untuk penggunaan harian. Selesa sangat menggunakannya. Tak perlu cuci dua ke tiga kali untuk pastikan pinggan yang dicuci betul-betul bersih. Pengalaman saya menggunakan Dish Wash Concentrate ni  seperti dibawah :
  1.  Mudah menghilangkan kesan minyak
  2.  Lembut pada kerak nasi dan sisa yang keras
  3.  Lepat hilangkan kesan susu pada botol susu (botol dan susu berkilat)
  4.  Tidak merengsakan tangan
  5.  Hanya beberapa titis pada span untuk satu cucian penuh sink (jimat)

Saya kagum sangat ! Hanya titiskan beberapa titik ke atas span dan ia dapat membasuh kesemua pinggan mangkuk dalam sinki. Tanpa perlu menambah pencuci tersebut. Sangat menjimatkan. Patut lah pada botol ada ditulis cara menggunakan,'apply a few drops to a sponge and wash dishes as usual, a little goes a long way'
                                      
Tengok pada testimonial pun dah teruja sangat : 




ika masih ragu-ragu, boleh hubungi saya. Untuk info lanjut dan konsultasi PERCUMA hubungi saya, Jangan Malu ye, Saya sedia membantu, nak sangat bantu semua.

Puan. Nurzalila Razali (Milo)
 Call/Sms/Whatsapp: 017-4988318
Facebook: Nurzalila Razali
Website: http://kedaikecilumi.blogspot.my/


Atau
 

Jangan ragu-ragu untuk bertanya, saya sedia membantu.





11 TEKNIK GANDAKAN PRODUKSI SUSU IBU

Banyak cara sebenarnya yang kita boleh lakukan dalam usaha merangsang tubuh untuk menghasilkan lebih banyak susu untuk keperluan simanja tersayang. Kita perlu ketahui cara betul saja. Pasti hasilnya sangat lumayan.

Menyusu dalam keadaan relax

1. Tawarkan kedua-dua belah payudara 
Penyusuan hanya disebelah payudara kebiasaannya tidak membantu kita meransang lebih banyak susu. Ini kerana lebih kerap kedua-dua belah payudara dikosongkan, ia lebih baik. Biarkan bayi menyusu disebelah payudara selama mana yang diingini. Kemudian tawarkan payudara sebelah lagi.
Kadang-kadang bayi mungkin mengantuk ketika menyusu apabila aliran susu dipayudara yang dihisapnya semakin perlahan. Ingat ! dia mengantuk bukan sebab sudah kenyang. Sebelum beralih payudara ke sebelah lagi, cuba lakukan compression untuk melakukan aliran susu.

2. Breast compression
Langkah ini biasanya merangsang reflek let-down semulajadi. Peranan breast compression ialah memastikan aliran susu sentiasa lancer. Apabila bayi hilang minat untuk terus menyusu atau hanya mahu melekap tanpa menyusu, sokong payudara kita dengan ibu jari dibahagian atas dan jari-jari yang lain dibahagian bawah. Jauhkan daripada putting dan perlahan - lahan tekan payudara. Teruskan tekan payudara sehingga bayi betul-betul tidak menyyusu lagi. Berhenti sebentar dan ulang saemula tekanan yang sama. Setelah bayi didapati tidak berminat untuk meneruskan lagi penyusuan. Tawarkan payudara sebelah lagj.

3. Ubah payudara
Kerap tawarkan bayi untuk menyusu dikedua-dua belah payudara berganti-ganti tiap kali sesi pemyusuan. Amalan ini dapat menggalakkan bayi yang mudah terlena untuk menghisap dengan lebih efecktif untuk tempoh masa yang lebih panjang. Apabila kerap melakukan amalan ini, kita akan mahir dan tahu bila masa yang sesuai untuk menawarkan payudara sebelah lagi kepada bayi. Disarankan apabila bayi didapati hisapan bayi mula lemah, cuba teknik breast compression dahulu diikuti dengan penukaran payudara untuk menggalakkan dia menyusu dengan lebih aktif.

4. Penyusuan tambahan 
Lebih kerap payudara dikosongkan, lebih banyak susu dihasilkan. Tunggu 20~30 minit selepas penyusuan dan tawarkan bayi penyusuan sekali lagi untuk penyusuan tambahan.

5. Pengepaman 
Prinsip pengepaman adalah membantu anda menghasilkan lebih banyak susu. Bayi yang melekap dengan betul sangat efektip dalam mengosongkan payudara lalu meransang penghasilan lebih banyak susu. Walabagaimanapun anda digalakkan untuk mengepam5~10 minit bagi setiap payudara setiap kali selepas menyusukan bayi pada waktu siang.

Mengepam selepas menyusukan bayi pada waktu malam juga ada manfaatnya. Namun anda perlu mendapatkan tidur yang mencukupi keranaia adalah factor yang membantu penghasilan susu. Sementara itu jangan risau jika tiada apa-apa yang keluar ketika kita mengepam kerana hisapan pam akan meransang payudara untuk menghasilan lebih banyak susu.

6. Perah Tangan
Sekiranya dilakukan dengan betul, pemerahan susu menggunakan tangan lebih efektif dalam mengeluarkan susu. Dalam masa yang sama, ia dapat meransang penghasilan susu.

7. Penyususan malam
Paras hormone penghasilan susu iaitu prolactin adalah lebih tinggi pada waktu malam. Dengan kerap menyususkan bayi pada waktu malam, anda dapat “menggesa” tubuh untuk memanipulasi hormone prolactin, seterusnya menghasilkan lebih banyak susu.

8. Cecair
Mengambil cecair yang mencukupi tidak membantu kita menghasilkan lebih banyak susu ya ! apa yang lebih penting ialah menggantikan cecair yang hilang. Bayangkan dalam sehari kita mengeluarkan 0.5ml ~ 1liter susu, jadi kita perlu menggantikan semula disamping meminum 8 gelas air seperti yang disarankan. Jangan jadikan dahaga sebagai penanda aras kita perlu minum kerana pada waktu ini, kita sebenarnya sedang mengalami dehidrasi. Jadikan amalan meminum segelas air setiap kali kita menyusukan bayi.

9. Pemakanan seimbang dan sihat
Sebagai ibu menyusu, kita perlu jaga pemakanan utama, dapatkan juga snek disela waktu makan utama. Ingat ! pemakanan tidak memberi kesan kepada jumlah susu. Tetapi kesihatan kita lah yang menjadi antara factor penting dalam penghasilan susu. Kita perlukan makanan yang kaya kalsium, zat besi, dan protein. Dapatkan juga snek seperti yougurt, keju, buah-buahan dan salad.

10. Rehat
Dapatkan rehat yang mencukupi, ia sangat penting! Ketika dirumah bersama bayi, tidur ketika bayi tidur. Ketepikan urusan rumah tangga dan minta pertolongan daripada ahli keluarga untuk membantu kita.

11. Ubat-ubatan
Ubat yang dipercayai dapat menambah susu tidak seharusnya menjadi usaha pertama kita untuk menransang tubuh menghasilkan lebih banyak susu. Antaranya ‘Domperidone(Motilium™)’. Namun, dapatkan nasihat daripada doktordan pakar latasi terlebih dahulu.

Disamping itu kekalkan tenaga maksimum dengan pengambilan makanan tambahan iaitu vitamin untuk merangsang penghasilan susu yang banyak dan membuatkan kita para ibu lebih bertenaga seharian. Jom ikuti perkongsian yang disediakan :

Rangkaian vitamin untuk ibu yang menyusukan bayi

ESP (Energizing Soy Protein)
Komposisi vitamin utama dalam susu ibu ialah protein. Pembinaan hormon, enzim dan antibodi memerlukan protein. Protein juga diperlukan untuk membantu mengawal keseimbangan asid bes untuk mengangkut nutrien dan sumber tenaga. Pengambilan ESP dapat memekatkan susu ibu. Selain itu dapat membantu menahan rasa lapar kerana ibu menyusu akan kerap berasa lapar dan memberi tenaga berterusan.

Ostematrix
Kalsium sangat penting untuk bina darah, bina tulang, gigi dan saraf dalam tubuh manusia. Bagi ibu-ibu yang tidak menjaga dan mementingkan pengambilan kalsium dalam diet harian, maka kalsium untuk penghasilan susu ibu akan diserap dari simpanan tubuh ibu.

Jika kalsium ini tidak digantikan maka ibu akan mengalami risiko osteoporosis, sakit kaki dan belakang, mudah letih dan lesu. Sesetengahnya akan mengalami kerunduman susu semasa haid, dan ini adalah kerana ibu kekurangan kalsium.

B-Complex
Lengkap dengan 8 kumpulan Vitamin B termasuk asid folik yang diperlukan oleh tubuh badan bagi membantu tubuh badan bertenaga, otak lebih fokus dan emosi lebih stabil. Vitamin B juga dapat melahirkan wajah ibu yang cantik berseri dan tidak kusam.

Alfalfa Complex
Raja Herba ! membantu meningkatkan imunisasi, mengandungi kalsium dan bagi ibu-ibu yang menyusu ia sangat membantu mempercepatkan penghasilan susu ibu.Meningkatkan khasiat dalam susu ibu kerana Alfalfa mempunyai 1001 khasiat . Turut membantu dalam memekatkan susu dan menjadikan susu ibu lebih berlemak.

Sr. Vitamin C
Membantu meningkatkan sistem imunisasi badan dan meningkatkan kandungan antibodi dalam susu ibu. Meningkatkan kadar penyerapan zat besi dalam tubuh.

Vitalea
Memastikan keperluan vitamin dan galian harian dipenuhi. Sekarang ini, pengambilan makanan seharian tak dapat memenuhi keperluan zat dan vitamin yang diperlukan tubuh. Uniknya Vitalea Shaklee ini, ianya mengandungi iron formula yang sangat penting bagi tubuh.


Boleh Klik link - link berkenaan untuk membeli set - set menyusu Shaklee :


Jika masih ragu-ragu, boleh hubungi saya. Untuk info lanjut dan konsultasi PERCUMA hubungi saya, Jangan Malu ye, Saya sedia membantu, nak sangat bantu semua.

Puan. Nurzalila Razali (Milo)
 Call/Sms/Whatsapp: 017-4988318
Facebook: Nurzalila Razali
Website: http://kedaikecilumi.blogspot.my/

Atau
 

Jangan ragu-ragu untuk bertanya, saya sedia membantu.




Thursday, 1 December 2016

Welcome Back !!!


Lani Shaklee tengah buat "database cleaning". Jadi semua orang kena activate membership untuk beritahu "Hello, saya masih hidup !". Maklumlah dah bertahun2 jd member Shaklee tapi kalau dah meninggal pun nama still ada coz takda renewal. Banyak nau belanja nak keep data orang yg dah takde....

Nak activate pun sonang bonar. Last month saya beli voucher RM30 secara online, lepas tu pegi redeem di HQ sambil angkut shaker special PWP. Redeem online pun boleh tp kebetulan pegi sana, guna je terus.

Untung. Beli voucher atau buat belian sekian RM je, takyah bayar2 extra.

Ahli Shaklee yg belum buat activation sila buat cepat2 OK. Contact upline masing2 OK.

MULA 1 DECEMBER 2016 ~ #! DECEMBER 2016 SAHAJA

So lepas ni jangan tanya dah awat tak boleh beli dengan harga ahli dah. Banyak kali dah peringat ni na !
#serubalik #callback #shakleemember #shakleemurah #shakleemalaysia #shakleeeffect #sayajualshaklee #shakleeonline #pengedarshaklee #sayajual #sayajualmurah #shakleehargaahli #shakleedistributor #bazarpaknil #bazaarpaknil #testimonishaklee #promosi #codshaklee

Jika masih ragu-ragu, boleh hubungi saya. Untuk info lanjut dan konsultasi PERCUMA hubungi saya, Jangan Malu ye, Saya sedia membantu, nak sangat bantu semua.

Puan. Nurzalila Razali (Milo)
 Call/Sms/Whatsapp: 017-4988318
Facebook: Nurzalila Razali