Skip to main content

Posts

Showing posts from November, 2016

Welcome Back !!!

Lani Shaklee tengah buat "database cleaning". Jadi semua orang kena activate membership untuk beritahu "Hello, saya masih hidup !". Maklumlah dah bertahun2 jd member Shaklee tapi kalau dah meninggal pun nama still ada coz takda renewal. Banyak nau belanja nak keep data orang yg dah takde....
Nak activate pun sonang bonar. Last month saya beli voucher RM30 secara online, lepas tu pegi redeem di HQ sambil angkut shaker special PWP. Redeem online pun boleh tp kebetulan pegi sana, guna je terus.
Untung. Beli voucher atau buat belian sekian RM je, takyah bayar2 extra.
Ahli Shaklee yg belum buat activation sila buat cepat2 OK. Contact upline masing2 OK.
MULA 1 DECEMBER 2016 ~ #! DECEMBER 2016 SAHAJA
So lepas ni jangan tanya dah awat tak boleh beli dengan harga ahli dah. Banyak kali dah peringat ni na ! #serubalik #callback #shakleemember #shakleemurah #shakleemalaysia #shakleeeffect #sayajualshaklee #shakleeonline #pengedarshaklee #sayajual #sayajualmurah #shakleehargaahli #sh…

Kawal Stress Dengan Bijak !

Muka ketat, mood kelaut ! 😬 Selalu kalau jadi situasi macam diatas⤴ni. Hampa buat macamana? Ka hampa post kat FB.Orang kata ala-ala 'meroyan' post la gitu.
Banyak negatif dari positifnya kan..
AuntyLo sebelum nak 'meroyan' kat wall ni pikiaq berpuluh kali la hai. Banyak hati nak kena jaga. So, jalan terBAIK, terMUDAH, terSELEMAT🌿
Telan 'sikuning' yang comel ni. In sya allah.. segaq baq hang! Kehebatan 'sikuning' yang ramai tak tau. Meh sini nak habaq📣
Untuk Dewasa🙅🙌

✅Memastikan badan kita cukup Vit B6 dan Asid Folik - maka kita akan sentiasa bersemangat dan cergas.
✅Menghasilkan tenaga dan membantu meningkatkan kemampuan berfikir.
✅Sangat penting untuk mata, kulit, kuku & rambut.
✅Mencegah stress dan memguatkan antibodi tubuh.
Untuk Ibu Hamil👧
✅Diperlukan untuk pembentukan dan aktiviti sel genetik
✅Melindungi bayi dari kecacatan saraf tunjang.

Sumber Kekuatan 💪

Cerita 1-Umi😭 -------------------------
Kisahnya tak dapat nak tumpu jaga umi bila umi sakit teruk. Sampai lah umi pergi tinggalkan kami. Sebab apa tak boleh nak tumpu?.. Kerja ! Sedih kan.. pagi-pagi siap sarapan untuk umi, pastu terpaksa tinggal nak pergi kerja. Tengah hari ganti-ganti dengan suami balik mai makan dengan umi. Kemudian balik pulak ke ofis. Petang balik mai urus umi. Masa ni pregnant #adammuhammadbinashraf 3 bulan kalau tak silap. Kami tak bagitau umi pun (tapi mak cakap mak ada sembang dengan umi waktu mak jaga umi). Memang rasa tertampar sangat! Kalau lah masa tu dah kukuh bershek.li. on the spot resign. Boleh tumpu jaga umi. Stress dengan mak ayah tak call, mesej. Pergi umrah pastu tak tau nak roaming. Cuma beli simcard untuk kegunaan depa disana ja. Anak kat sini hari-hari nangis. Tak pernah berjauhan. Gitu lah.. Cerita 2-Mak😭
-------------------------
Situasi sama, keadaan berbeza. Bila mak sakit pening walaupun orang cakap sakit sikit-sikit ja pun. Tapi kita ja …

Shaklee’s Headquarters in Pleasanton, California

Tak tau nak cakap apa ! Terkesima melihat tempat yang pastinya semua orang yang join shek.li family ni nak pi. Dalam dok belek-belek gambaq dari web page ni : http://www.bonniedonahue.com/…/my-trip-to-shaklee-headquart…  . (Dia memang upload belambak gambaq yang dia snap di HQ masa dia dapat peluang jejak kaki ke sana.) Dok atoq strategy nak jugak p sana. Mesti la kita nak tau history produk #1 yg kita distribute ni kan.
Bukan setakat bahan-bahan untuk vitamin dia saja nature. Environment, office concept pun nature na ! Gaya hidup berteraskan hijau. Cintakan alam semulajadi. Yang syoknya trip shek.li ni best sangat ! Segalanya depa bagi. Layanan VVIP !!! Kos transport, Kos penginapan (dah la 6🌟), Makan lagi ditaja. Tak cukup dengan tu, CASH lagi depa bagi. Moga tahun akan datang dapat lah menjejakkan kaki