Tuesday, 29 November 2016

Kawal Stress Dengan Bijak !


feberet nih !

Muka ketat, mood kelaut !
😬
Selalu kalau jadi situasi macam diatasni. Hampa buat macamana?
Ka hampa post kat FB.Orang kata ala-ala 'meroyan' post la gitu.

Banyak negatif dari positifnya kan..

AuntyLo sebelum nak 'meroyan' kat wall ni pikiaq berpuluh kali la hai. Banyak hati nak kena jaga.
So, jalan terBAIK, terMUDAH, terSELEMAT🌿

Telan 'sikuning' yang comel ni. In sya allah.. segaq baq hang!
Kehebatan 'sikuning' yang ramai tak tau. Meh sini nak habaq📣

Untuk Dewasa🙅🙌

Memastikan badan kita cukup Vit B6 dan Asid Folik - maka kita akan sentiasa bersemangat dan cergas.
Menghasilkan tenaga dan membantu meningkatkan kemampuan berfikir.
Sangat penting untuk mata, kulit, kuku & rambut.
Mencegah stress dan memguatkan antibodi tubuh.

Untuk Ibu Hamil👧
Diperlukan untuk pembentukan dan aktiviti sel genetik
Melindungi bayi dari kecacatan saraf tunjang.
Menghalang ibu dari risiko kanser dan strok.
Mencegah anemia
Menstabilkan HB yang low.

👶Kanak-Kanak
Meransang pertumbuhan
Meningkatkan kemampuan berfikir
Memberikan tambahan tenaga

Hampa nak tunggu apa lagi? 'Sikuning' tak ada kaki nak cari tuan. Maaf na..
Boleh cari tuan yang ada 'sikuning' ni ok..

Jika masih ragu-ragu, boleh hubungi saya. Untuk info lanjut dan konsultasi PERCUMA hubungi saya, Jangan Malu ye, Saya sedia membantu, nak sangat bantu semua.

Puan. Nurzalila Razali (Milo)
 Call/Sms/Whatsapp: 017-4988318
Facebook: Nurzalila Razali
Website: http://kedaikecilumi.blogspot.my/


Atau
 

Jangan ragu-ragu untuk bertanya, saya sedia membantu.

Monday, 28 November 2016

Sumber Kekuatan 💪


Cerita 1-Umi😭
-------------------------
Kisahnya tak dapat nak tumpu jaga umi bila umi sakit teruk. Sampai lah umi pergi tinggalkan kami. Sebab apa tak boleh nak tumpu?.. Kerja ! Sedih kan.. pagi-pagi siap sarapan untuk umi, pastu terpaksa tinggal nak pergi kerja. Tengah hari ganti-ganti dengan suami balik mai makan dengan umi. Kemudian balik pulak ke ofis. Petang balik mai urus umi. Masa ni pregnant #adammuhammadbinashraf 3 bulan kalau tak silap. Kami tak bagitau umi pun (tapi mak cakap mak ada sembang dengan umi waktu mak jaga umi).
Memang rasa tertampar sangat!
Kalau lah masa tu dah kukuh bershek.li. on the spot resign. Boleh tumpu jaga umi.
Stress dengan mak ayah tak call, mesej. Pergi umrah pastu tak tau nak roaming. Cuma beli simcard untuk kegunaan depa disana ja. Anak kat sini hari-hari nangis. Tak pernah berjauhan. Gitu lah..
Cerita 2-Mak😭
-------------------------
Situasi sama, keadaan berbeza. Bila mak sakit pening walaupun orang cakap sakit sikit-sikit ja pun. Tapi kita ja tau kemampuan mak kita kalau dia dah sakit. Macamana dia merangkak rawat diri dia..
Macamana dia didik kita jaga orang sakit sebelum-sebelum ni. Macamtu la jugak kita nak jaga dia sampai dia sihat.
Sekarang ada cucu. Cucu pun merap kat maktok. Tak nampak maktok ja dah bunyi macam-macam.
Mak mentua pun kita sedih tambah la mak sendiri..
Walaupun depan dia kita paksa dia makan, tp dalam hati tak sapa pun tau kita tak tahan tengok dia..
Macamana mak macamatu anak dia ni. Jiwa kental, tapi berbunga. Haha kat sini payah sikit..
Cerita 3-Anak👶
--------------------------
Seawal lepas pantang dah kena berdikari. Bangun awal, mandi siap-siap sebelum umi pi kerja. Anak orang lain kul 5.30a.m masih diulit mimpi. Anak umi dah bangun. Mulanya dok pikir mungkin rasa macam dalam perut umi lg kot. Tapi lama-lama dia pun dah biasa.
Kalau umi dok umah jaga #adammuhammadbinashraf sepenuhnya. Tak dak la #adammuhammadbinashraf berkalut bersama umi setiap pagi.
Nanti nak ada adik macamana la umi nak jadi caca marba?..
Moga allah permudahkan setiap urusan kita semua..
...........................................................................................
Cukup lah cerita-cerita yang membuatkan saya lebih kuat nak bershek.li. Setiap hari perlu improve lagi sampai lah kukuh dan rasa boleh berdikari duduk umah jaga suami, anak mak&ayah.
Memang orang meluat tengok kita post macam-macam kat wall kita. Tapi orang tak tau apa yang kita lalui..
Ramai lagi yang senasib macam saya ni. Malah ada yang lebih teruk. Depa gigih sampai berjaya. Macamtu jugak saya nak.
Yang terbaik untuk diri sendiri dan family.

Shaklee’s Headquarters in Pleasanton, California

rombongan deligasi Malaysia ke Shaklee’s Headquarters in Pleasanton, California

Tak tau nak cakap apa ! Terkesima melihat tempat yang pastinya semua orang yang join shek.li family ni nak pi.
Dalam dok belek-belek gambaq dari web page ni : http://www.bonniedonahue.com/…/my-trip-to-shaklee-headquart…
 . (Dia memang upload belambak gambaq yang dia snap di HQ masa dia dapat peluang jejak kaki ke sana.) Dok atoq strategy nak jugak p sana. Mesti la kita nak tau history produk #1 yg kita distribute ni kan.
Bukan setakat bahan-bahan untuk vitamin dia saja nature. Environment, office concept pun nature na ! Gaya hidup berteraskan hijau. Cintakan alam semulajadi.
Yang syoknya trip shek.li ni best sangat ! Segalanya depa bagi. Layanan VVIP !!! Kos transport, Kos penginapan (dah la 6🌟), Makan lagi ditaja. Tak cukup dengan tu, CASH lagi depa bagi.
Moga tahun akan datang dapat lah menjejakkan kaki bersamaFuziah Idriss. Mana tau rezeki allah s.w.t nak bagi..Boleh bawak suami tercinta Abr Abr sekali.

Tuesday, 1 November 2016

Sapa “GEMUK” ? Angkat tangan sat..

Tengok ke tajuk tu sapa pun tak mau mengaku dia gemuk aih..

Kajian mengatakan na. Bukan Milo gatai mulut kata kat sapa-sapa.
Malaysia ni rakyat dia tak kan mati kebuluq. Betoi dak?.. Kedai makan macam-macam timbui, gerai ka food truck ka berlambak-lambak. Lepaih tu masalah apa paling depa dok pikiaq?..

Dalam banyak-banyak benda la kan kawan-kawan.. Toksah kata orang Milo pun sama jugak.. Lepaih makan confirm hampa pikiaq gemuk. Kan kan kan..

Hampa takut gemuk ka?.. Kalu hampa takut gemuk, pasaipa hampa tak jaga permakanan hampa?. Asyik dok jaga tekak & perut ja. Badan tak jaga pun..

Situasi “KITA” bila dengaq ada kedai / tempat baru bukak :

Si A         : Wey… ni ada kedai baru la bukak kat situ. Makanan dia nampak best kotttt.. Minuman dia cokelat sampai meleleh-leleh. Mesti sedap wey. Bila nakp try ni..
Si B         : Betoi nohhh mana gambaq? Ada gambaq dak?... Mai nak tengok sat.. terliuq dak.

Tengok sampai menitik ayaq liuq ke meja. hahaha
Si A         : Hang tengok ni gambaq dia. Sedap weyyy !!! Jom la.
Si B         : Sedapnya oiiii ! Jom satgi balik kerja kita pi..

Ni baru tengok posting kat dalam FB ka IG ka.. belum sampai kedai lagi kan. Habih tu hampa takut gemuk konon..

Laguni la.. Jom kita amalkan tip ni supaya tak rasa nak makan ja memanjang.

1.       Jangan biaq perut hampa berlapaq
2.       Minum ayaq sekurang-kurangnya 8 gelas ayaq masak 1hari
3.       Elakkan minum ayaq gas
4.       Elak / Kurangkan pengambilan garam dalam makanan seharian
5.       Jangan skip sarapan
6.       Kunyah makanan sampai lumat
7.       Makan kerap dengan jumlah yang sikit

Semoga Berjaya na untuk hampa kawan-kawan dan diri saya Milo.

#tsunamishaklee
#landmarkstudy
#shakleeeffect

#liveamazing

Kalau hampa perlukan khidmat bantuan macamana nak kurus balik atau nak Set Kuruskan Badan Shaklee, Boleh hubungi Milo cepat-cepat untuk info lanjut dan konsultasi PERCUMA. Jangan malu na, Milo sedia membantu, nak sangat bantu hampa semua.

Nurzalila Binti Razali @ Milo
Message / WhatsApp : 017-4988.318
Facebook : Nurzalila Razali