Skip to main content

Sapa “GEMUK” ? Angkat tangan sat..

Tengok ke tajuk tu sapa pun tak mau mengaku dia gemuk aih..

Kajian mengatakan na. Bukan Milo gatai mulut kata kat sapa-sapa.
Malaysia ni rakyat dia tak kan mati kebuluq. Betoi dak?.. Kedai makan macam-macam timbui, gerai ka food truck ka berlambak-lambak. Lepaih tu masalah apa paling depa dok pikiaq?..

Dalam banyak-banyak benda la kan kawan-kawan.. Toksah kata orang Milo pun sama jugak.. Lepaih makan confirm hampa pikiaq gemuk. Kan kan kan..

Hampa takut gemuk ka?.. Kalu hampa takut gemuk, pasaipa hampa tak jaga permakanan hampa?. Asyik dok jaga tekak & perut ja. Badan tak jaga pun..

Situasi “KITA” bila dengaq ada kedai / tempat baru bukak :

Si A         : Wey… ni ada kedai baru la bukak kat situ. Makanan dia nampak best kotttt.. Minuman dia cokelat sampai meleleh-leleh. Mesti sedap wey. Bila nakp try ni..
Si B         : Betoi nohhh mana gambaq? Ada gambaq dak?... Mai nak tengok sat.. terliuq dak.

Tengok sampai menitik ayaq liuq ke meja. hahaha
Si A         : Hang tengok ni gambaq dia. Sedap weyyy !!! Jom la.
Si B         : Sedapnya oiiii ! Jom satgi balik kerja kita pi..

Ni baru tengok posting kat dalam FB ka IG ka.. belum sampai kedai lagi kan. Habih tu hampa takut gemuk konon..

Laguni la.. Jom kita amalkan tip ni supaya tak rasa nak makan ja memanjang.

1.       Jangan biaq perut hampa berlapaq
2.       Minum ayaq sekurang-kurangnya 8 gelas ayaq masak 1hari
3.       Elakkan minum ayaq gas
4.       Elak / Kurangkan pengambilan garam dalam makanan seharian
5.       Jangan skip sarapan
6.       Kunyah makanan sampai lumat
7.       Makan kerap dengan jumlah yang sikit

Semoga Berjaya na untuk hampa kawan-kawan dan diri saya Milo.

#tsunamishaklee
#landmarkstudy
#shakleeeffect

#liveamazing

Kalau hampa perlukan khidmat bantuan macamana nak kurus balik atau nak Set Kuruskan Badan Shaklee, Boleh hubungi Milo cepat-cepat untuk info lanjut dan konsultasi PERCUMA. Jangan malu na, Milo sedia membantu, nak sangat bantu hampa semua.

Nurzalila Binti Razali @ Milo
Message / WhatsApp : 017-4988.318
Facebook : Nurzalila Razali



Comments